İte Kaka Galibiyet

Tarih Ağustos 28, 2017, 1:21 am
4 mins

Ligin 3. haftasında Fenerbahçe, Gençlerbirliği’ni deplasmanda 2-1 mağlup ederek bu sezonki ilk galibiyetini aldı. Sezona kötü başlayıp, UEFA Avrupa Ligi Play-off turunda Vardar’a elenen Fenerbahçe’ye bu galibiyet moral olmuştur illa ki. Ancak oynanan futbol oldukça kötüydü. Fenerbahçe’nin yediği 5 gol de bireysel hatalar var. Bu maçta Gençlerbirliği’nde bitiricilik gücü yüksek bir futbolcu olsaydı belki de Fenerbahçe maçı kaybedecekti. Biraz da şansı yardımıyla bu akşamı 3 puanla bitirdi. Özellikle maçın 21. dakikasında Halil İbrahim’in büyük hatasından gelen gol buna bir kanıt olmuştur sanırım. Gençlerbirliği’nin gördüğü 2 kırmızı kart galibiyeti de perçinleyen olaylardan biri oldu.

Orta alanda bu akşam Mehmet Topal-Josef ikilisinin olmayışı da oynanan futbolun akışını hızlandırdı. Josef’in transfer durumundan dolayı Kocaman onu bu akşam yedekler kulübesine çekti. 2 sene önce 7.5 milyon euro transfer bedeliyle transfer olan Josef de Souza için İngiltere’nin WBA kulübünden 10 milyon euro gibi ciddi bir rakam sunmasının ardından yönetim değerlendirmeye geçti. Milli arada bu futbolcunun İngiltere’ye transferini görebiliriz. Josef’in yerine bu akşam yine Ozan oynadı.

Hava toplarında bir oyuncu kafa vuruşunu rahat yapabiliyorsa eğer daha sonra yapılan müdahaleler herhangi bir faulü gerektirmez. Dolayısıyla Skrtel’in Ahmet İlhan’a yapmış olduğu hareket penaltı değildir. Hakem Ümit Öztürk tecrübe kazanan bir hakem. Ancak geçtiğimiz sezon hakem hatalarından kaynaklı birçok puan kaybeden Fenerbahçe, buna da tahammül edemezdi. Peki Soldado’ya 2. yarıda yapılan hareket penaltı değil miydi? Veya Uğur Çiftçi’nin Guiliano’ya yapmış olduğu net penaltı niçin görmezden gelindi? Bu kadar basit müdahalelere penaltı veriliyor da bariz müdahaleler mi görülmüyor? Fenerbahçe bu akşam yine puan kaybetseydi bunlar konuşulmayacak mıydı?

Verilen iki kırmızı kart da doğru karardı. Hatta Murat Duruer’in Aatif’a yapmış olduğu ikinci hareket direk kırmızı kart gerektiren bir pozisyon diye düşünüyorum.

Dönem kapanana kadar transfer konuşmaya devam edeceğiz öyle görünüyor ki. Vardar’a elenmenin ardından transfer taarruzu başladı adeta. Elenmenin ardından Finansal Fair Play kuralından kurtulan Fenerbahçe eksik veya yetersiz bölgelere toplamda 6 futbolcu transfer etmeyi amaçlıyor. Transfer edilmek istenen 2 futbolcu ise çok tanıdık isimler. Emre ve Webo… Emre’nin gelmesi orta sahayı biraz daha toparlar. Özellikle Valbuena ve Guiliano ile daha dinamik bir Fenerbahçe orta sahası izleyebiliriz. Webo konusunda biraz düşünceliyim. Çünkü hali hazırda toplamda 4 forvet oyuncusu var Fenerbahçe’de. Eğer en zayıf isim takımdan ayrılırsa bu transferin yapılması çok daha mantıklı bir iş yapılmış olur. Ki zaten van Persie bütün kredilerini harcamış durumda. Josef’e gelen teklif gibi iyi bir teklif gelirse yönetim bir dakika bile durmamalı. Sol beke de ileri çıkışları olan bir Türk oyuncunun transfer edilmesi taraftarıyım. Zaten bu sene uygulanan yabancı kuralından ötürü Türk oyunculara şans verilmiyor. Bu şekilde de kadroda Türk oyuncu bulundurulabilir.

Sonuç olarak Fenerbahçe’nin aldığı 3 puan yararına olacaktır. Milli arayı iyi değerlendirip takım toparlanabilirse yönetiminden futbolcusuna herkes ipten döner. Transfer yapılacaksa da bundan sonra akıllı davranmakta fayda var.

 

Yorumlar

  • (not be published)