Anlamak mümkün değil. Irkçılığın tavan yaptığı, faşizmin doğduğu, kitleler halinde insanları katleden ülkeler şimdi mi hümanist oldular? Yani söz konusu Türkiye olunca mı problem oluyor? Cevabı ne yazık ki evet.

Geçtiğimiz hafta cuma günü Arnavutluk’u Cenk Tosun’un son dakikada attığı golle 1-0 mağlup ettiğimiz maçta, atılan golün ardından futbolcularımızın verdiği asker selamı birilerini rahatsız etti. Hemen son dakika haberleri peydahlandı. Neymiş efendim, UEFA Türkiye hakkında disiplin soruşturması açmış. Sonra biri çıktı ‘öyle bir şey yok’ dedi ve mesele kapandı. Ya da biz kapandığını zannettik.

Almanya… İkinci Dünya Savaşı esnasında Yahudileri kitleler halinde katletti. Resmen soykırım uyguladı. Bugün ise hümanist oldular. St. Pauli takımının oyuncusu olan Enver Cenk Şahin, sadece Barış Pınarı Harekatı’na destek verdiği için hem kadro dışı bırakıldı hem de idmanlara bile katılmaması söylendi? Neden?

İtalya’da bulunan lejyonerlerimiz Merih Demiral ve Cengiz Ünder kulüpleri tarafından uyarıldı. Peki Merih, demir adam ne yaptı? Gitti selamını çaktı ve herkese ders verdi. Sporda, özellikle futbolda ırkçılığın tavan yaptığı, her hafta bir siyahi oyuncu için maymun sesini çıkaran İtalya, şimdi mi hümanist oldu? Neden?

Daha birkaç gün önce hemen yanı başımızda Bulgaristan- İngiltere müsabakası oynandı. UEFA madem ki ırkçılığa karşı, oyun neden iki kere durdu? Hakemler neden takdir haklarını kullanıp maçı tatil etmediler? UEFA bizim selamımıza karışacağına önce kendi pisliklerini temizlesin.

Fransa geçtiğimiz sene dünya şampiyonu oldu. Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde aynı grupta mücadele ediyoruz. Konya’da oynanan maçı kazandık ve bu, onları gerçekten çok rahatsız etti. Geçtiğimiz pazartesi akşamı oynanan maçın iptalini isteyecek kadar küçülen Fransızlar oldu. Biz Fransa’nın ambleminde horoz olduğunu düşünürken korkak tavuklar çıktı. Nihayetinde bizi yine yenemediler ve ikinci sıradaki yerlerinde kaldılar.

Fransa Milli Takımı’nın en önemli oyuncularından Antoine Greizmann, 2018’de şampiyon olduklarında Emmanuel Macron’a asker selamı verdi. Bunun fotoğrafları belli yerlerde yayınlandı. UEFA bunu görmüyor, neden?

Nedeni belli dostlar. Mesele Türkiye ise çifte standartlar havada uçuşuyor. Yapılan ırkçılıkları, daha önce yapılan onca çirkin şeyi görmezler ama Türklerin verdiği asker selamı rahatsız eder. Olmadı arkadaş.

Biz de buradan tüm Mehmetçiklerimize selam ediyoruz. Dualarımız ve kalplerimiz sizlerle.

Yorumlar

  • (not be published)