Masum Gönül

Tarih Ekim 09, 2019, 10:13 pm
2 mins

Ne vakit masum bir gönül hoşnut olursa cümle âlem oraya doğru akar. Masum gönlün bir anlık sevinci ile cümle melekler devrana kalkar ve “Yok mu bizimle olacak” diye sorar. O vakit cümle saf gönüllere o melekler dua ederler, onların duaları İsm- i Âzam’ın katına hemen ulaşır. Sonra da O, o duaları kabul eder.

Ne vakit masum bir gönül kırılırsa yine cümle âlem oraya doğru akar. Masum gönlün bir anlık burkulması ile cümle melekler ağlar. O meleklerin ağlayışları O’nun katına doğrudan ulaşır ve O, o burkulan gönlün kalbiyle atar. O, onun kalbinden geçenlere vasıtasız “oldurucu” olur. Tevhit erleri bu hakikati bilirler. O, onların kalbine hakikatleri doğrudan yazar. Onların kalpleri masumlarladır, masumların kalplerinin üzerinde onların koruyuculuğu vardır. Onların koruyuculuğu ile yıkılan gönüller sayısız miktarınca Hakk muameleye mazhar olurlar. Kalp yıkan kişiler de sayısız miktarınca vebal yüklenirler.

O, işini bilendir. O’nun adaleti mutlaktır ve herşeyin merkezini bilir..O, Allah ki Adil’dir ve Allah ki Habir’dir. O, herşeyin gizli taraflarını bilir. O’ndan hiç bir şey saklanmaz ve O Allah ki Latiftir, O her şeye vakıftır ve ferahlığı da vebali de veren O’dur. O, Sübhan olan zatından kalplere diri diri ihsanı akıtandır. O’nun keremi, lütfu, ihsanı boldur. Çünkü O Celil’dir, ütuf, azamet ve heybet O’nun üns sıfatındandır.
Kim ki ünsiyete kabiliyet celp eder de yakîne gelirse O onunla ülfet eder. O, her şeye galip olan Aziz’dir ve O, her istediğini yapacak kudrete sahip olan Kahhar’dır.

Şimdi dilinize sahip olun ve tevhit erlerinin vaktini zayi etmeyin. Onlarla Hakk üzere olun ve batıla asla meyletmeyin. Her şey masum bir gönülde sırlanır, sırrın hikmetini hâl eyleyin. HŞY

Bir Sonraki Yazi

İRADE ve KUDRET

One Comment to: Masum Gönül

  1. Süleyman Tuğrul

    Ekim 11th, 2019

    Kalemine gönlüne sağlık efendi masum Gönüller’in durumunu çok güzel tasvir etmişsiniz Saygılar sunuyoruz

    Cevapla

Yorumlar

  • (not be published)