IV. ULUSLARARASI BAKÜ’DEN BALKANLARA HALVETÎLİK SEMPOZYUMU

Tarih Mayıs 06, 2019, 5:20 pm
4 mins

Geçtiğimiz Nisan ayının 27’sinde hayatiyet bulan, Bakü’den Balkanlara Halvetilik Sempozyumu yine gönülleri ve ruhu ihya eden, ilim ve bilgi dolu bir sempozyum oldu çok şükür. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen sempozyumun yeni durağı tekkeler şehri “Gjkove” (Yakova) idi. Üsküp, Prizren, Yakova ve Tiran şehirlerinde soluk alınan bu üç günlük süreç içinde bir çok tekke ziyaret edildi ve bir çok can birbirini tanıdı hemhal oldu.


Sempozyuma gelecek olursak çok değerli hocalarımızın katkılarıyla muazzam verimli bir sempozyum gerçekleşti. Genç Tasavvufçuları Destekleme ve Geliştirme Derneği Onursal Başkanı Hasan Şükrü YAYINTAŞ Beyefendi ve Dernek Başkanı Gülten KARAGÖZ Hanımefendinin değerli açılış konuşmaları ile sempozyum başladı. Prof. Dr. Kenan GÜRSOY hocamızın oturum başkanlığında ilk oturum gerçekleşti. İlk oturumda sırasıyla Prof. Kenan GÜRSOY, Prof. Şaban Ali DÜZGÜN, Prof. Levent BAYRAKTAR ve Prof. Fulya BAYRAKTAR hocalarımız değerli bildirilerini dinleyicilerin istifadesine sundu. İkinci oturumda ise Prof. Mehmet DEMİRCİ başkanlığında ve bildirileri ile Dr. Ünal ŞENEL, Dr. Marcelo URBAN ve Dragan KOSTOVSKİ Beyefendi ve Nazlı YAYINTAŞ Hanımefendi bulunmaktaydı. Bu bilgi dağarcıklarını zorlayan iki oturumun ardından öğlen yemeği arası verildi. Sonrasında sempozyum son hızıyla devam etti. Üçüncü oturum Prof. Kenan ERDOĞAN hocamız başkanlığında ve bildirileri ile, Prof. Abdulla HAMİTİ, Mustafa ÖZÇELİK Beyefendi ve Sinem Dilara ÇİMDİKER Hanımefendinin katılımlarıyla gerçekleşti. Ardından dördüncü oturum Dr. Türkan UYMAZ başkanlığı ve bildirileriyle başladı. Dr. Abdulla REXHEBİ, Eyüp SALİH ve Ali DERVENT’in bildirileri ile tamamlanan oturumun ardından değerlendirme oturumuna geçildi. Değerlendirme oturumunda kıymetli hocalarımız Prof. Kenan GÜRSOY, Prof. Şaban Ali DÜZGÜN, Prof. Mehmet DEMİRCİ ve Dr. Ünal ŞENEL sempozyum hakkında ve konuşulan hususlar ve sunulan tebliğler hakkında değerlendirmelerini paylaştılar. Ardından kıymetli David TONGE Beyefendi kısaca değerlendirmelerini paylaştı. Plaket ve katılım belgelerinin takdimi ile sempozyum son buldu.


Detaylı bilgi ve canlı yayın videoları için Facebook “Dil-i Halvet” sayfasına başvurabilirsiniz. (https://www.facebook.com/dilihalvet/)


Dolu dolu geçen üç gün içinde bizleri kırmayıp katılımda bulundukları için ve değerli bilgilerini bizlerle paylaştıkları için tüm hocalarımıza ve katılımcılarımıza teşekkürlerimizi borç biliriz efendim.

Gönüllerin bir olduğu, halden dile dökülen kelimelerin ruhumuzu ihya ettiği ve sınırsız bilgi deryasından damlaların zihnimize nüfuz ettiği nice sempozyumlara efendim.


En sevgillinin Bir’liğine emanet olunuz.

Genç Tasavvufçuları Destekleme ve Geliştirme Derneği adına Sevil Karesi.

Yorumlar

  • (not be published)