Yeter ki Okuyabilelim Aşkla

Tarih Mayıs 01, 2019, 12:31 pm
3 mins

Saklamayın kendinizi âlemden. Âlem sizde, sizde olun o âlemden. Var’lığını sunmuş Hakk, ne durursun köhne yerde. Çık meydana dost gibi. Korkma! Göster Er olmaya gayret ettiğini.

“Yürüyorum.” de hidayete ermek için. Dostum sundu hakikat şerbeti, içiyorum kana kana, yana yana. İçmeyen ne bilir, sorma bu tadı bana. Dosta yakınsan gel sen de iç, uzak kalma. Birgün gelir ararsın, pınarın akışı kesilir sana.

Testin doluysa boşalt, dolu testiyle gelinmez pınar başına. Temizle testinin dolacak yerini. Kirli yerden doldurulmaz pınarın temizi. Doldur ki sende sun âleme Hakk şerbetini. Saka ol susamış gönüllere, çekinme hizmetçisi ol cihanın.

Bak! Dost ne yapar daha görmez mi zahir gözlerin? Herkese sunar gelen ilmi hakikatin.

Boş âlem için yaşama sen sakın. Toprak etme kendini, ruhunu sakın. Yücelecek olan değil bedenin toprağa girmemesi gereken o temiz ruhun. Sun etrafında ne varsa kişi yakın ki bir kişinin dahi kurtulmasına vesile olursan kazançlısın.

Yolları çoktur O’na ulaşmak dileyenin. Hakikate ermek için hidayete gelmelisin. Bir yol göster arkadaşına o da bilsin, girsin. Kimse nasipsiz değildir, hepsi kulu Hakk’ın bilesin.

Neler varmış cihanda bilinip yürünsün. Sen O’ndansın, önce kendin yürümesini bilmelisin.

Gel, uzak eyleme kendini, yol yakınken kıymet bilesin. Sonra geç olur, kurtlar kartallar var, bir çukura düşmeyesin. Yerler, bitirirler seni bu kadar masivaya dalmayasın.

Dost kanmaz boş sözlere, bakar temiz düşünce ile gerçek amele. Gel çalış, yürü, hizmet eyle ehli tarikte. Marifet burada, arama kerameti başka yerde. Ne geçmişte ne gelecekte. Ulaştırır ânda yaşarsan ehli tarik seni hakikate.

Unutma hakikat ân’dadır. Senin yaşamın da ân’dadır. Zaman nedir ki? Gelir, geçer… Sen ân’a bak. Ân’ı kaçırma ve istikrarlı ol ân’da.

Zaman daima ilerlemiş görünür olsa da zaman denilen vakit de ân’dadır unutma.

Her cân yaşarken ânını, ânda mühim olan bilmektir Rabb ile yaşamayı. Sendeki Rabb ki aslında mürşidindir. Ki seni sendeki Allah’ına ulaştırır.

Bil ki, her şey hakikatiyle ân’dadır.

Ölüm vaktini beklemeye ne gerek vardır?

Vaktini boşa harcama, boş vaktim yok deyip de kendini kandırma. Seni senden daha iyi bilen bir Hakk vardır unutma.

Kendini ilm-i hakikat için O’nun vârlığına ada.

Eğer yöneldiysen bir dosta, ânını iyi değerlendir. Güzel düşünce ve amel ile ol. Hiçbir şeyin kazası yoktur bu hayatta, her şey o mevcut ânda. Yeter ki okuyabilelim aşkla…

Bir Onceki Yazi

GAYRET…

Bir Sonraki Yazi

Âşık’a Rahat Olmaz

Yorumlar

  • (not be published)