BİR DERGİ-BİR KİTAP

Tarih Ekim 08, 2018, 1:05 pm
2 mins

Şair Arif Ay yönetiminde çıkarılan Edebiyat Ortamı dergisi, her sayısının yanında okurlarına biyografi kitapları armağan ediyor. Edebiyat Ortamı dergisinin yeni sayının hediyesi, Mustafa Özçelik’in ‘Anadolu’nun Manevi Irmağı: Yunus Emre’ kitabı.

Tüm zorluklara rağmen yayın hayatını sürdürmeye çalışan sanat dergileri daha geniş okur kitlesine ulaşmak için çeşitli yeniliklere imza atıyor. Sanat-Edebiyat dergileri, bütün zorluklara rağmen yayınlanmaya devam ediyor. Bu dergilerden bir tanesi olan Ankara’da Server Vakfı’nın şair Arif Ay yönetiminde çıkardığı Edebiyat Ortamı dergisi iki ayda bir yayına hazırlanıyor. Bu derginin en önemli özelliklerinden bir tanesi de vakıf tarafından çıkarılıyor olması. Vakıfların bu türden çalışmaları ve destekleri takdire şayan nitelikte.

Bu derginin bir diğer önemli özelliği ise uzun bir süredir her yeni çıkan sayısıyla birlikte bir biyografi kitabı hediye etmesi. Derginin Temmuz-Ağustos tarihli 63. sayısının kitap eki ise Yunus Emre çalışmalarıyla da tanınan şair Mustafa Özçelik’in hazırladığı “Anadolu’nun Manevi Irmağı: Yunus Emre” kitabı…

Hediyelerinin yanı sıra dergide ayrıca şiirler, denemeler, hikayeler ve kitap tanıtımları da yer alıyor. Derginin son sayısında ise şiirleriyle Arif Ay, Seyid Ahmet kaya, hikayeleriyle İsmail Kıllıoğlu, Nevzat Akyar isimleri öne çıkıyor.

Derginin bir diğer önemli özelliği ise dergiye gelen yazı ve şiirlerin değerlendirildiği bölüm. Ayşe Karagöz’ün hazırladığı bu bölüm genç kalemlere yol gösterici olmaya devam ediyor.

Yorumlar

  • (not be published)