Balkanlarda FETÖ -1

Tarih Nisan 10, 2018, 12:57 am
5 mins

Son birkaç yazımızda Kosova’nın FETÖ elinde olduğundan bahsetmiştik. Bugün ise önce Kosova başbakanın kim olduğundan başlayacağız ve peyderpey örgüt ile olan ilişkisine, Haradinaj’ın Kosova’da nasıl bilindiğine değineceğiz.

Altı FETÖ mensubunun Priştine’den paketlenerek Türkiye’ye getirilmesine kızan Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj, Türkiye aleyhtarı konuşmalara başladı. İddialara göre Haradinaj’ın çocukları örgüt kurumlarında eğitim görmekte ve örgütten bağış adı altında Haradinaj’a yardımda bulunuyor. Bu çok ciddi ve kesinlikle ispatlanması gereken bir iddia. Haradinaj’ın Türkiye karşıtı açıklamalarında gücü nereden aldığı aslında gayet net. FETÖ ile birlikte Kosova’nın içine tamamen girmiş Amerika, Kosova Başbakanına çok ciddi bir destek veriyor.

Öncelikle incelenmesi gereken sorulardan biri şu: siyasetçi olarak Ramush Haradinaj kimdir?

Haradinaj, daha önce 2004 yılında başbakanlık koltuğuna oturmuş ve hevesi dört ay sürmüştür. Savaşın ardından kurduğu parti ile girdiği seçimlerde de yüzde 10’u geçememiştir. Kosova’da geçtiğimiz yıl düzenlenen genel seçimlerden önce Ocak 2017’de Fransa’da gözaltına alındı. Nisan ayında serbest bırakıldı ve iktidar partisi PDK’nin başına getirildi. Eylül ayındaki seçim sonucunda azınlık hükümeti kararı çıktığında yeniden Kosova’nın başbakanı oldu.

Haradinaj, halk içinde pek sevilmese de sistem onu hep içinde tuttu. Ya da birileri Haradinaj’ın sürekli olarak bu sistem içinde kalmasını sağladı. Kosova Meclisi’ndeki toplantılardan önce alkol aldığı için halk “ayyaş” olarak tanımlıyor.

Haradinaj, bugün Kosova şartlarına göre ultra lüks bir evde yaşıyor ve bu evi de ‘birlikte savaştığı arkadaşlarının yaptığını’ söylüyor. Daha önce de ‘kravat’ alacak parası yoktu Haradinaj’ın.

Kosova halkının bugünkü aylık ortalama harcaması 400 euro civarında. Tabi bir doktorun 500 euro maaş aldığını düşünürseniz geriye kalanları hayal etmek pek de zor olmuyor. Kosova başbakanı ise bir tatili için 68 bin euroyu rahatça harcayabiliyor.

Haradinaj, Müslüman halka mesafeli olarak bilinen bir kişi. Ya hu Kosova’nın %98’i Müslüman! Nasıl olurda çoğunluğun Müslüman olduğu bir ülkede bir başbakan onlara sırt döner? Akıl, hayal alır gibi değil… Kiliselere ve Ruhban Okullarına yüzbinlerce euro para akıtılırken, Prizrenli ve Priştineli Müslümanlar Cuma namazlarında yollara, kaldırımlara taşıyor. Zaten Kosova başbakanının kendi ifadesi de dine bakış açısını özetlemeye yetiyor: “Müslüman olarak doğdum, ancak neden Müslüman olduğumu bilmiyorum. Hayatımda hiç camiye de gitmedim.”

Peki, din kardeşliğinden bihaber olan kişi Kosovalı Arnavutlarla Türklerin kardeşliğini bilebilir mi? 2016 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Benim Arnavut kardeşlerim” dediği bir toplantıda “O benim kardeşim değil” diyebilecek kadar da küstah bir tipleme.

Bu konunun üzerine daha da gideceğiz inşallah. Sadece Haradinaj ile sınırlı kalmayıp, Perşembe günü FETÖ okullarında hangi bürokratların çocuklarının eğitim gördüğünü ve bu bürokratların hangi makamlarda olduklarını ve FETÖ’nün Kosova içinde nasıl yayıldığını inceleyeceğiz.

Bir Onceki Yazi

Son Uyarı

Bir Sonraki Yazi

Balkanlarda FETÖ-2

Yorumlar

  • (not be published)