Zeytin Dalı Harekatı’nın başladığı günden bu yana Avrupa’daki PKK yandaşları ayakta. En son geçtiğimiz Cumartesi günü Köln’ü birbirine kattı terör örgütü sempatizanları.

Fakat Almanya polisi en küçük bir müdahale zahmetinde bile bulunmadı. Polis adeta yürüyüş yapan PKK yandaşlarını korumaya almış gibi onlarla beraber yürüdü. Üstelik kendilerine şişe ve bayrak sopası atılmasına rağmen. Korkunuzun sebebi nedir? “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın” diyerek mi dokunmuyorsunuz bunlara? Yoksa başka bir sebebi mi var? Üstelik Almanya’da terör örgütü bayrağı açmak, terörist başının posterini açmak da yasak.

Daha sonra çembere alınan grup olaysız bir şekilde küçük gruplar halinde dağıldı. Ama Almanya, PKK’ya yine engel olamayarak bir başarısızlığa daha imza attı. Tabi ki Almanya’da bu ilk PKK gösterisi değil; son da olmayacak. Daha önce havalimanındaki vatandaşlarımıza saldırdılar, boylarının ölçüsünü aldılar. O yetmedi, milletin kutsalına saygıları tükendi, iki camiye saldırdılar. Tabi bir yerden kuyruklarına basılınca diğer taraftan da güzel zıpladılar. Konuyu değiştirmeden Almanya mevzuunu kapatalım. Almanya da aynı ABD gibi terör örgütleriyle arasına sınır koymalıdır. Almanya’nın PKK’ya destek verdiğini de yıllardan beri biliyoruz.

ABD ile alakalı bugün bir şey yazmak istemiyordum ama gördüğüm bir haber üzerine iki kelime yazmamın uygun olacağını düşündüm. Amerika’nın istihbarat servisi, Merkezi Haber Alma Teşkilatı ya da bizim bildiğimiz adıyla CIA, PKK ile PYD’nin aynı olduğunu kabul etti. Eğer koskoca ABD’de istihbarat servisinde bunu daha ilk günden algılayamayacak adam varsa yazıklar olsun. Bir istihbarat servisi bu şekilde çalışabilir mi? Hani senin şu filmlerinde gösterdiğin süper ajanların? O kadar komik duruma düşüyor ki artık ABD, sadece arkamıza yaslanıp seyrediyoruz. Dün Heather Nauert’in sadece “PKK”yı kullandığını yazmıştık. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünün bu konuşmasının ardından bakalım daha neler görecek, duyacağız demiştim kendi kendime. Açıkçası böyle bir açıklamayı da bekliyordum. Bir gün Amerika böyle bir açıklama yapacak diyordum. CIA’ya sonsuz şükranlar sunarım ki bu fakiri daha fazla bekletmedi.

ABD ayrıca PYD’ye silah vermeyi durduracağını da açıkladı. İnşallah diyelim. Çünkü Amerika, bu zamana kadar verdiği hiçbir sözünde, hiçbir taahhüdünde sözünün eri olmadığını gösterdi. Aklı başına geldi, ama nedense biz Afrin’e girince. Şimdi Afrin’e yürüyüşümüz emin adımlarla devam ediyor. Burseya Dağı da dün öğleden sonra kontrolümüz altına girdi. Daha da yürüyeceğiz inşallah. Sınırımızdaki bu tehdidi ortadan kaldırana kadar yürüyeceğiz.

ABD’nin ve Almanya’nın PKK aşkı devam etse de etmese de bizim kararlılığımız devam edecek. Bu bölge artık huzur istiyor, refah istiyor. Az kaldı. İnşallah geliyor.

Yorumlar

  • (not be published)