Aslında bu yazıyı dün yazacaktım ama bugünü bekledim. İki şeyi çok merak etmiştim. Birincisi yarın oynanacak Finlandiya maçından önce Lucescu’nun açıklamaları, ikincisi ise Ampute Milli Futbol Takımımızın maçı. Lucescu’nun açıklamaları Temel fıkrası gibiydi. Futbolcuların çok üzüldüğünü söylüyor. Bırak Allah aşkına! Oyundan alınan Arda’nın sırıtmasını görmedi mi acaba? Kaldı ki Barcelona’da 0 dakika oynayan bu oyuncunun kadroda ne işi var? Sadece Arda da değil. Milli takıma seçilen oyuncuların çoğu takımlarında yeteri kadar dakika almayan veya alamayan oyuncular. Celta Vigo’da kadroya zar zor giren Emre Mor’un yerine Alper Potuk düşünülemez miydi? Veya Trabzonsporlu Yusuf Yazıcı… Bu kardeşimiz de geleceğin yıldız adayı. Hele hele Roma’dan Cengiz Ünder niçin kadroya alınmadı? Başka futbolcumuz hiç mi yok da hala daha Arda diye ağlıyoruz ya hu? Pes artık!

Bugün Fenerbahçe ile ilgili fazla bir şeye değinmeyeceğiz. Haftalık futbol değerlendirmesinde bulunacağız dilimiz döndüğü kadar. Yaşanan Milli rezalet bize yeter artar bile.

Yenilen ilk gol herkese bir “hayda” dedirtmiştir illa ki. Ancak gol bağıra bağıra geldi. Kanatları etkili kullanan İzlanda gole kadar sürekli yan toplarla etkili oldu ki ilk ve üçüncü goller duran toplardan geldi. Niçin önlem alınmadı? Bas bas bağırıyoruz burada Mehmet Topal’dan bek olmaz diye! Avrupa Futbol Şampiyonası’nda bunu çok iyi görmüştük. Ya hu illa ki beke ihtiyacın varsa Serdar Aziz gibi bir futbolcu niye kadroda yok? Mehmet Topal’ın formu son iki sezondur yerlerde! Başka futbolcu mu kalmadı da onu alıyorsunuz sürekli?

Bir konuda Lucescu haklı. O da yabancı serbestliğinden ötürü kadrolarda fazla Türk oyuncu oynamıyor. Bu şekilde Türk oyuncuların ve Milli Takımın düzelmeyeceği açık. Çok acil yabancı kuralının değişmesi lazım. Kim bilir kaç defa söyledik.

Son zamanlarda futbol takımlarına inanılmaz güzellikte statlar yapıldı. Yapılsın tabii ki yapılmasın demiyoruz. Ancak bu statlara çıkan futbolcular ne kadar kaliteli? Bu statları takımlara tahsis eden Gençlik Ve Spor Bakanlığı’dır. Onlar da şöyle bir öneride bulunabilirler. Belli bir dönem bu takımlardan genç futbolcu çıkarmalarını isteyebilirler. Çünkü yetişmiyor. Sağımız solumuz yabancı oldu arkadaş! Kimse mi ilgilenmiyor bu kardeşlerimizle? Daha önceki yazılarımızda belirtmişizdir. Ülkede genç futbolcu yetişmiyor! Statlara harcanan paranın yarısı alt yapılara aktarılsa olmuyor mu? Niçin illa ki dışarıda yıldız oyuncu transfer edelim? Kendi yıldız oyuncularımızı biz çıkartamaz mıyız? Biraz uğraşınca illa ki çıkacaktır. Cengiz ve Çağlar bunlara örnek teşkil etsin.

Mesela; Fenerbahçe’de Ahmethan’a niçin şans verilmiyor. Sebep: Fernandao iyileşti. Ya hu sen bu adamı koysana kadroya. Fernandao iyileşti de %100 hazır mı?

Akhisarpor maçından sonra verilen cezalar da ayrı bir durum. Alper direk kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Yönetmeliğe göre direk kırmızı kartla atılmanın sebebi iki maçtır. Sonra da bir baktık ceza 1 maç olarak verilmiş. Alper’in haksız yere atıldığını Federasyon çok iyi biliyor. O kırmızı kart cezasını iptal etmeye yetkin var. Hadi yap! Daha sonra; Şenol Güneş, Fenerbahçe maçında hakeme alenen (yayıncı kuruluşun kayıtlarında da sabittir) küfür ettiği görülüyor ve 1 maç ceza veriliyor. Akhisarspor maçında Aykut Kocaman’ın hakemle münakaşasından sonra da belli bir miktar para cezası veriliyor. Nedir bu ya hu? Hele hele neler yazıldı çizildi hafta içinde. Bir gazete Kocaman’a ceza açıklanmadan 4-5 maç ceza verilebileceğini bile yazmış. Bak sen! O gazetenin spor yorumcuları gerçekten alıyor mu futboldan acaba?

Bakın. Son zamanlarda futbolda bir şeylerin ters gittiği doğru. Düzelmesi tek temennimiz. Çünkü birileri de bu kötü durumdan nemalanmak istiyor. Milleti galeyana getirip bir isyan başlatmak derdindeler. Provokasyona gelmeden bekleyelim. Bekleyelim ki o medya mensuplarının foyaları meydana çıksın. Allah ülkemize ve milletimize zeval vermesin.

Yorumlar

  • (not be published)