Hollanda’da seçimin galibi olan ırkçı Geert Wilders, İslam karşıtı açıklamalarına devam ediyor. En son yaptığı açıklamada İslam’ın “totaliter, tehlikeli ve şiddet dolu bir din” olduğunu açıklayan Wilders, Hollanda Anayasası’ndan din düşünce özgürlüğünün çıkarılması gerektiğini açıkladı.

6 aydır hükümet kuramadın. Koalisyon oluşturacak bir parti bulamadın. Hala dönüp dolaşıp İslam’a çakıyorsun. Daha doğrusu çakmaya çalışıyorsun. Dünyanın farklı yerlerinde bombalar patlatan çakma müslümanlarla diğerlerini bir kefeye koyamazsın. İnsanlığını unutmuşsun. Sığınmacıları geri göndermeyi düşünmek hangi vicdanın ürünüdür? Kur’an-ı Kerim’i ülke genelinde yasaklamak hangi bakış açısından geliyor? Camileri kapatınca ne olacak? Oldu olacak namaz kılanları da as olsun bitsin!

İslam dini barış dinidir, en güzel dindir. Farklı din ve inançlardan gelen insanlara hoşgörü gösterir. Hucurat Suresi’nin 13. ayetinde buyrulmuş ki “… Ve birbirinizle tanışmanız için sizi kavimlere ve kabilelere ayırdık…”. Bizim atalarımız Osmanlı zamanında Müslüman, Hıristiyan, Yahudi diye birbirlerini ayırmamış, bir arada, gönül gönüle, cemal cemale yaşamışlardır. O yüzden senin o tehditlerin vız gelir, öyle de gider.

Bak bakalım Geert, Arakan’da neler oluyor? 1 aydır olan bitenden haberin var mı? Binlerce insan öldürüldü, evlerinden edildi. Hiç mi için sızlamadı? Bir haftalıkken daha Arakan’da etnik temizliğin yapıldığını yazmıştık. The Washington Post, yayın kurulu imzalı yazısında Myanmar’da Arakanlı Müslümanlara etnik temizlik yapıldığını belirtti.

Bak Geert, 25 Ağustos’tan beri binlerce Arakanlı Bangladeş’e göçmek zorunda kaldı. Peki, ölen kız çocuğunu gördün mü? O kızcağızın yüzündeki masumiyeti gördün mü? Ama nerede… Ve biliyor musun Geert, senin gibiler yüzünden bu insanlık ayıbına verilen tepki yok denecek kadar az. Müslümanlar teröristmiş… O yüzden mi Arakan’da insanlar öldürülüyor, Suriye’de insanların üzerine sarin gazı atılıyor, olan hep Müslümanlara oluyor?

Velhasılı Geert senin şu kafan “Türkiye AB’ye girmemeli, Türkiye ile AB’nin bağları kopmalı’ diyen Hitler’in büyük torunu Merkel ile küçük torunu Schulz’un kafasıyla aynı.

Bugün hayırlısıyla yeni eğitim öğretim yılı başlıyor. Milyonlarca öğrenci ve öğretmen ders başı yapacak. Duamız öğrencilerimizle ve öğretmenlerimizle, hayırlı bir sene geçirmeleri dileğiyle. Herkese hayırlı haftalar, tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı dersler olsun inşallah.

 

Yorumlar

  • (not be published)