2 Temmuz 2011 gecesine kadar her şey çok güzeldi. Türkiye 3 Temmuz sabahına uyandığında ise adeta bir kaosa uyandı. Türk futbolunun çınarlarından olan Fenerbahçe’ye düzenlenen bir operasyon yapılmaya başlandı. Sadece Fenerbahçe ile kalmayıp, Türk futbolundan bazı önemli isimler de bu sözde şike ve kumpas iddialarından hüküm yemişti. Ancak tabii ki bu durumdan en fazla etkilenen takım da şüphesiz Fenerbahçe olmuştur. Montajlanan sesler ve fotoğraflar ile sahte deliller üretilerek adeta bu büyük çınarı kesmeye kalktılar. Ancak başarılı olamadılar.

2010-2011 sezonu şampiyonluğu çok iyi bir kadro ile gelmişti. Bu kadroya yapılacak takviyelerle Avrupa’da başarı kaçınılmazdı. Ki yönetimin de transfer politikası bu şekildeydi. Ancak bu kurmaca operasyon ile her şey allak bullak olmuş; maaşları yüksek olan futbolcular bir bir kulüpten ayrılarak başka takımlara transfer olmuş; Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım ve bazı yöneticiler hüküm giymişti.

Oyuncular psikolojik olarak da çok etkilendi. Ancak şimdi takımın ağabeyleri olan bazı futbolcular boş mukavelelere imza atarak kulübe olan bağlılıklarını gösterdiler. Ancak asıl sıkıntı yabancı oyuncularda oldu. Değerlerinin çok altında rakamlara transfer olarak maddi açıdan kulübün zarar etmesine neden oldu. Çünkü takımın akıbeti belli değildi. O dönemlerde kulübün 2 alt lige düşürülmesi bile gündeme gelmişti. Ondan sonraki sezonlarda sadece 1 sezon lig şampiyonluğu elde edildi. Ayrıca 2 sezon da UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek ve yarı final oynama başarısını gösterdi.

Bu işin bir de siyasi kanadı da vardı tabii. Siyasi kanat dememden kasıt da 3 Temmuz sürecini yüzüne gözüne bulaştıran güruhun daha sonra iktidar partisini devirmeye çalıştıkları 17-25 Aralık darbe girişimi patlak verdi. Daha sonra da 246 şehit verdiğimiz o kanlı 15 Temmuz gecesi… Bunların hesabını vereceklerdi. Lakin hepsi de yurt dışına kaçtılar. Hesapları elbet bir şekilde görülecek. Ama öyle ama böyle.

Bu takımın öyle bir taraftarı var ki, asla takımını yalnız bırakmadı. O kötü geçen sezonun bütün maçlarında takımlarını desteklemekten geri durmadı. Son sezonda yapılan yanlış transfer politikaları ve taraftarı tribüne çekecek bir transferin yapılamayışı taraftarı da bıktırdı. Dileriz ki bu sezon barışma yılı olsun.

Transferde Son Dakika

Yeni güne başlarken Fenerbahçe’den 2 transfer haberi geldi. Birincisi Emenike’nin Yunanistan’ın Olimpiyakos takımı ile anlaşması oldu. Kadroda düşünülmeyen bu futbolcunun gönderilmesi taraftarlar için bir bayram olacaktır muhakkak. Sırada van der Wiel var. Bir diğer transfer haberi ise Malaga’nın kalecisi Carlos Kameni ile anşalmanın tamamlanmış olması. Tecrübeli eldivenin en geç çarşamba günü takıma katılması bekleniyor.

Diğer yandan forvet takviyesi yapmak isteyen Fenerbahçe için medyada bir iddia ortaya atıldı. Geçtiğimiz sezon Akhisar Belediye Gençlikspor’da oynayan Ricardo Vaz Te Fenerbahçe’nin radarında imiş. Bu transfer gerçekleşirse iyi bir tercih olacağının kanaatindeyim. Vaz Te, Akhisar’da oynadığı dönemde de Fenerbahçe’nin başına çok bela olmuştur. Ayrıca kariyeri açısından da önemli bir futbolcu. Bonservisinin de elinde olması, bu futbolcunun transferini kolaylaştıran önemli bir etken. Finansal Fair Play anlaşmasından dolayı da elindeki bazı oyuncuları çıkarmaya çalışan Fenerbahçe için Vaz Te adeta bir ilaç olacak.

PREVIOUS ARTICLE

Fener Sezonu Açıyor

Yorumlar

  • (not be published)