Transfer döneminin hızlı takımlarından biri oldu Fenerbahçe. Geçmişteki yanlışlarından birinden dönerek kamp programı öncesi futbolcu transferlerini gerçekleştirdi. Yapılan 3. transfer de Faslı futbolcu Nabil Dirar oldu. Aykut Kocaman’ın verdiği rapora göre de 3 veya 4 transfer daha yapılacağı söyleniyor. Ancak kalan futbolcuların durumu ne olacak? Ozan Tufan ve Volkan Şen’in isimleri medyada sıkça anılmaya başlandı. Kariyerine ABD’de devam etmek isteyen Volkan kendisine kulüp arıyor. Adı İspanyol kulüpleriyle anılmaya başlayan Ozan Tufan için ise şu ana kadar herhangi resmi bir teklif yok.

Kadroda bulunan bir diğer kanat oyuncusu da Miroslav Stoch. Takıma katıldığı ilk 2 sezonda kritik puanlar aldıran Slovak oyuncu daha sonraları gözden düşerek kiralık gönderildi. Geçtiğimiz sezon Advocaat da bu futbolcuya pek fazla şans vermedi. Gelen tekliflerin değerlendirilmesi hem kulüp hem de futbolcu açısından mantıklı bir hareket olacaktır.

Transfer edilen iki futbolcu da kanatlarda oynayan futbolcular. Aynı zamanda Valbuena 10 numara pozisyonunda; Dirar ise sağ bek oynama yeteneğine sahip oyuncular. Çok yönlü olmaları kulübe bir kazanç sağlıyor. Dolayısıyla Dirar, Şener’in yerine alternatif olarak belirlenebilir. Bir diğer sağ bek van der Wiel’in ise kulüpteki geleceği şu an belli değil. Aykut Kocaman’ın hazırlık kampına çağırmasına rağmen, yönetim bu futbolcuya ve menajerine kulüp bulmalarını iletti.

Bu sezon rekabet 10 numara pozisyonunda olacağı anlaşılıyor. Valbuena, Mehmet Ekici ve Aatif bu kulvarda birbirleriyle mücadele edecek olan futbolcular.

Forvet hattında ise çeşitlilik olmayacak gibi. Sow’un yüksek maliyetini karşılayamayacak olan yönetim ise alternatiflere yöneldi. van Persie bu sene banko oynayacak gibi. Fernandao ise sakatlığının ardından fizik açısından kendini anca toparlayacaktır. Emenike ise gözden iyice düşmüş durumda. Adı bu dönemde tekrar Rus takımlarıyla anılmaya başlandı. Gönderilecekler arasında Emenike ilk sırada bulunuyor ki bu futbolcu Aykut Kocaman ve taraftarlar tarafından da istenmiyor.

Kaleci transferinde Arsenal’in işi yokuşa sürmesi, Fenerbahçe’yi Ospina transferinden vazgeçirdi. Leicester City’nin kalesini koruyan Kasper Schmeichel de adı anılan oyuncular arasındaydı. Ancak Manchester United’ın da bu futbolcuyu istemesi üzerine takımı futbolcu için 60 milyon euroluk astronomik bir rakam belirledi. Fenerbahçe’ye ise tek tercih kalıyor. O da Carlos Kameni. 33 yaşındaki tecrübeli eldiven, Sarı-Lacivertli kulüpten 3 yıllık sözleşme istiyor. Kulüp ise bu sürenin 2 yıl olması için çaba harcıyor. Kameni ile kısa sürede görüşülüp pürüzlerin giderilmesi bekleniyor.

Kjaer İçin Milan Kesenin Ağzını Açtı

İtalyan Milan kulübü, başarılı futbolcu Simon Kjaer için kesenin ağzını iyice açtı. Geçtiğimiz sezon gösterdiği performansla büyük kulüplerin radarına giren Danimarkalı yıldız için 12 milyon euro gibi bir değer biçen kulüp, bu transferi bitirmekte kararlı. 8,5 milyon eurodan yapılan ilk teklife olumsuz yanıt veren yönetimin bu teklife ne cevap vereceği ise merak konusu.

PREVIOUS ARTICLE

Gündem: Transfer

Yorumlar

  • (not be published)