Hiç Düşündük Mü?

Posted on Nisan 19, 2020, 2:37 pm
3 mins

Yaklaşık bir aydır hepimiz ekseriyetle evlerimizdeyiz. İhtiyaç halleri dışında dışarıya çıkmıyoruz. Önemli bir süreç içindeyiz. Ama tünelin ucu göründü. İnşallah yakın zamanda el birliğiyle, birbirimizden aldığımız güçle kısa zaman da bu da bitecek. Biraz daha sabır.

Peki, bu süreçte kendimizi hiç muhasebeye çektik mi? Yaşanan bunca kavganın, derdin, tasanın ne kadar boş olduğunu gördük mü? Yanlış anlamayın lütfen bu soruların tamamı öncelikle kendime yönelik. Belki de yapmam gerekenleri burada sizlerle paylaşıyorum.

Bu süreç böyle bir süreç işte. Bir ayda ne kadar yol alabildik? Evet, evlerimizde kalmak bizi sıkmış olabilir. Dışarıdaki düzenli hayatımızdan vazgeçip evlerimizde kalmak zor gelmiş olabilir fakat bu duruma alışıyoruz sanırım. Ayrıca bunu bir fırsata çevirmek de yine bizim elimizde. Bilim kurulunun açıklamalarına göre daha en az bir ay daha evlerimizdeyiz. Şöyle bir düşünsek kırdığımız kalpleri, boş hırslarımızı, unuttuğumuz kendimizi, işkence ettiğimiz kendimizi… Bu sürecin sonunda, günlük hayatımıza döndüğümüzde eğer 11 Mart öncesi gibiysek, hiçbir şey öğrenmemişiz demektir. Hatalarımızı değerlendirip vicdan süzgecinden geçirmek şimdilik elimizde olan bir fırsattır.

Ezeli ve ebedi olan sadece Cenab-ı Allah’tır sevgili dostlar. Ne başlamış da bitmemiş ki? Yıkılmaz denilen, 1000 yıllık imparatorluklar yıkılmış, sonu gelmiş, yani ömrünü tamamlamış. Bu da bir süreç ve elbette bunun da bir sonu olacak. Yukarıda dediğimiz gibi, biraz sabırlı olursak bittiği o günü çok daha çabuk görürüz diye düşünüyorum. Allah’ın izni ile tabi ki.

Allah aşkına bir süre kavgaları gürültüleri bir kenara bırakalım. Belki sürecin sonunda tamamen kavgadan gürültüden vazgeçeriz. Bu günleri düşünüp, yaşadıklarımızı hayal edip ve dahası gözümüzün önüne getirip biraz daha birbirimizle uyumlu olabilmeyi öğrenebiliriz. Bu süreçten de daha iyi bir insan olarak çıkamazsak da demek ki hiçbir şey öğrenememişizdir. Zamanımıza yazık etmişiz.

Rahmet ve bereket ayı Ramazan geliyor. Perşembe sabahı inşallah ilk sahurumuzu yapacağız. Cenab-ı Allah tutacağımız oruçları kabul buyursun inşallah. Ramazan ayının getirdiği o muazzam hava hepimize olumlu yansıyacaktır inşallah. Sadece biraz kendimize dönelim, iç alemimize nüfuz edelim. O zaman ne kavgalar vuku bulur, ne de gönüller kırarız ya da incitiriz.

Hepinize en derin muhabbetlerimle saygılar sunarım.

Yorumlar

  • (not be published)