Samimiyet Anahtardır

Posted on Kasım 03, 2019, 1:12 am
2 mins

Samimi olmak o kadar mühim bir konudur ki, sadece insanlar arasındaki ilişkilerde değil; aynı zamanda kişinin dünyaya bakışında da önemli bir yere sahiptir.

Yalansız ya da yapmacıksız bir şekilde ilişkilerin kurulması, insanın önüne farklı fırsatlar da çıkarabilir. Cenab-ı Hakk elbette samimi kulunun önüne güzel fırsatlar koyacaktır. Aynı zamanda kişinin hiçbir şekilde menfaat gözetmemesi gerekmektedir. İçinden gelen güzellikle ve samimiyetle, menfaati bir kenara bırakarak hizmet etmelidir insan çevresine.

İkili insan ilişkilerinde de samimiyet bir anahtardır. Dürüst, içten ve samimi bir Dost edindiyseniz hiç korkmayın. Yürüyün arkasından. Ama sizin de ona karşı samimi olmanız gerekmektedir. Elbette hatalar olacaktır. İnsanız, hata yapmak doğamızda var.

Kin, öfke, kibir, intikam hırsı (burada hırs kavramını doğrudan almak ve azim ile karıştırmamak gerekir), sorumsuz davranmak ve bencillik gibi kavramlar insanın içindeki samimiyeti öldürür. Bunların olduğu yürekleri bir karadeliğe benzetmek mümkündür. Bu karadelik ise samimiyeti de yutar.

Günümüzde samimiyet büyük bir problemdir. Birbirimize karşı ne kadar samimi olursak Rıza-i İlahi’ye nail olmak da kolaylaşır. Peygamber Efendimiz bir hadis-i şeriflerinde ‘Din samimiyettir’ buyurmuşlardır. Allah’a, kitabına, Müslümanların önderlerine ve bütün Müslümanlara karşı samimiyet en derin görevimiz olmalıdır. Bir kutsi hadiste ise “Kulumun en çok sevdiğim ibadeti, bana karşı samimi olmasıdır.” buyrulmuştur. Hz. İbrahim’in ateşe atılması gibi, Hz. İsmail’in tüm kalbiyle Rabbine teslim olması gibi… Demek ki samimi olmak önemlidir ve temel ölçülerden biridir.

Saygılarımla efendim. Bu konuya devam edeceğiz inşallah.

Yorumlar

  • (not be published)