“Bana Seni Gerek Seni” Okuyucularla Buluştu

Tarih Şubat 23, 2019, 3:48 pm
55 secs

Şair-yazar Mustafa Özçelik, Yunus Emre hazretlerinin hayatı, fikirleri, felsefesi ve şiirleri üzerine yaptığı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Yunus Emre hazretlerinin şiiri “Bana Seni Gerek Seni” mısrasını  isim olarak taşıyan kitabıyla okuyucularını sevindiren Özçelik, eserinde seçilmiş olan şiirlerin yanı sıra Yunus Emre’nin tefekkür dünyasını anlamaya ve idrak etmeye çalışıyor. Tasavvuf, ahlak, inanç, ibadet, akıl, gönül gibi kavramlar hakkında açıklayıcı bilgilere yer verilen kitapta, Yunus Emre hazretlerinin muhabbet ve aşk deryasına dalınıyor. Özçelik, Yunus Emre hazretlerinin kitabın başında biyografisine de yer vermeyi ihmal etmiyor.

Daha önce “Yunus Emre”, “Bizim Yunus”, “Yunus Emre’nin Dostları”, Yunus Emre Menkibeleri”, “Aşık Yunus” kitaplarıyla edebiyat dünyasına zenginlik katan Mustafa Özçelik, bu zenginliği daha da arttırma gayesiyle daima insanlığa hizmet etmeyi kendine şiar ediniyor. Özellikle gençlerin ve çocukların tasavvufa ve dine yönelik yakınlaşmalarında rol oynayanlar arasına yer alan Mustafa Özçelik üretkenliği, naifliği ve alçakgönüllülüğüyle de hâlen tasavvua nüfuz etmiş kişiliğiyle örnek oluyor.

Okuyucular Türk Edebiyat Vakfı Yayınları arasında çıkan “Bana Seni Gerek Seni” kitabını kitapçılarda ya da internetten kolaylıkla edinebilir.

Nazlı Yayıntaş

Yorumlar

  • (not be published)