Kardeşlerle Bir Arada

Tarih Aralık 23, 2018, 12:05 am
3 mins

21 Aralık gününün Makedonya için çok özeldir. Çünkü o gün, Makedonyalı Türklerin eğitim bayramıdır. 8 Şubat 2007 günü Makedonya Meclisi’nin onayı ile 21 Aralık, Makedonya’daki Türklerin özel günü ilan edildi. Bu yasa ile Makedonya Türkleri ilk defa milli günlerine kavuşmuşlardır.

Bu özel gün vesilesiyle dün Makedonya’da etkinlikler düzenlendi. Resimleri gördükçe bizler de gururlandık, oradaki soydaşlarımıza olan özlemimiz bir kat daha arttı. Çünkü biz bir’iz. Özümüz bir. Bugün biz Türkçeyi nasıl konuşuyorsak Gostivar’da, Üsküp’te konuşulan Türkçe aynı. Giyilen kıyafet aynı.

İki gün önce de Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi’nin organize ettiği ‘Makedonya Türkçe Eğitim Bayramı’ programına iştirak ettik. Programda Türk öğrencilerin yanısıra Makedonya’dan, Kosova’dan, Arnavutluk’tan ve diğer ülkelerden gelen öğrenci arkadaşlarımız da vardı. Ne kadar da güzel bir görüntü… Bir gözünüzde canlandırın… Güzelim Balkanların her ülkesinden gelen kardeşlerimizle bir aradaydık.

Gerek bir sınır ili olmasından gerekse de Balkanlardan ve dünyanın diğer ülkelerinden gelen öğrencilere daha cazip gelmesinden Trakya Üniversitesi gerçekten çok kilit bir rol oynamakta. 49 bin öğrencinin şimdilik 3.300 kadarı Balkanlardan. Ve biz, Trakya Üniversitesi öğrencileri olarak kardeşlerimizle bir arada olmaktan çok mutluyuz. Kardeşlerimizin dillerini öğrenmekten çok mutluyuz. Bu nedenle Trakya Üniversitesi çok büyük bir tebrik hakediyor.

Sadece öğrenci değişim programlarıyla bir dönemlik gelenler değil, meslek yüksekokulları ve fakültelere de kayıt yaptıran kardeşlerimiz var. İnşallah onlar ülkelerine dönerken güzel anılarla ayrılırlar ve ülkelerinde edindikleri meslekleri başarıyla ifa ederler. Dönemlik gelenlerden de burada uzun süreli ikamet eden kardeşlerimizle ilişkilerimiz çok sıcak ve samimi.

Kardeşlerimizle bir arada olmak bizi hem mutlu etti hem de duygulandırdı. İnşallah böyle özel günlerde hep bir arada oluruz. Balkanlar ve Türkiye’nin mayası birdir. Bu mayayı bozmaya çalışanlara izin vermeyelim inşallah.

Saygılarımla.

Bir Sonraki Yazi

Kibir

Yorumlar

  • (not be published)