Kalın’dan 15 Temmuz Sonrasındaki Mücadeleye İlişkin Detaylar

Tarih Temmuz 14, 2018, 12:21 pm
5 mins

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Daily Sabah gazetesinde yazdığı “On the anniversary of the coup attempt, Turkey shows resilience” başlıklı köşe yazısında ikinci yıldönümü yaklaşan 15 Temmuz hain darbe girişimine ve ardından FETÖ ile mücadelede neler yapıldığını anlattı. Kalın, 15 Temmuz sonrasında OHAL ilan edilerek gündelik hayat etkilenmeksizin çetin bir mücadele yürütüldüğüne vurgu yaptı ve FETÖ’nün eğitim üzerinden yurtdışında yapılanmasını yenilgiye uğratmak için yeni eğitim kurumları inşa edildiğini söyledi.

İbrahim Kalın’ın ilgili köşe yazısı şöyle:

“Bu haftasonu 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıldönümü olacak. Fetullah Gülen’in liderliğini yaptığı terör örgütü olan FETÖ tarafından gerçekleştirilen bu saldırıda 250 vatandaşımız şehit olmuş, 2000’den fazla insanımız ise yaralanmıştı.

15 Temmuz gecesi yaşanan birkaç saat içerisinde aralarında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Emniyet ve MİT merkezlerinin bulunduğu birçok stratejik kurum adeta bir işgal ordusunun saldırısı altında kalmıştı. Milletin demokrasi düşmanlarına karşı elde ettiği bu zaferin ardından böyle bir trajedinin bir kez daha yaşanmamasını sağlamak hem zorlu hem de önemli bir hedef oldu. Bu kapsamda ülkemiz, son iki yılda bir ateş çemberinden geçti.

Darbe girişiminden kısa bir süre sonra ilan edilen Olağanüstü Hâl ile yaşanan olayların tüm yönleriyle aydınlatılması ve demokrasimize yönelik gelecekte yaşanabilecek saldırıların engellenmesi hedeflendi. Cumhurbaşkanımızın 24 Haziran seçimleri öncesinde ifade ettikleri üzere Olağanüstü Hâl uygulaması önümüzdeki hafta sona erecek.

EKONOMİ ÇÖKER, SİYASET RAYINDAN ÇIKARDI

15 Temmuz darbe girişimi bir olay daha zayıf kurumlara sahip ve demokratik kültürü daha az gelişmiş bir ülkede yaşansaydı, o ülkenin ekonomisi derhal çökerdi. Siyaset rayından çıkar ve toplumsal barış tehlikeye girerdi. Bu itibarla demokrasimize yönelik o elim saldırının yaşandığı günden bugüne kadar yaşananlar, Türkiye’nin dayanıklılığını ortaya koyması hasebiyle dikkatli biçimde analiz edilmelidir.

AYNI ANDA 3 TERÖR ÖRGÜTÜYLE MÜCADELE

Yaşanan hain darbe girişimine rağmen Türkiye, aynı anda üç terör örgütüyle bir arada mücadele eden tek NATO müttefiki olmaya devam ediyor. Bu süreçte hem PKK terör örgütüne ağır kayıplar verdirdik hem de Suriye’deki DEAŞ pozisyonlarına yönelik başarılı bir operasyon gerçekleştirdik. Neticede Türkiye’de Aralık 2016’dan bu yana büyük bir terör saldırısı yaşanmadı. Aynı zamanda Türk ekonomisi, tüm zorluklara rağmen 2017 yılında dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi olarak yüz binlerce insana istihdam olanağı sağladı. Yine aynı dönemde 16 Nisan referandumu ile 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdik. Bir başka deyişle siyasi kurumlarımız ve toplumsal barışımız bu süreçten yara almadan çıktı.

YENİ EĞİTİM KURUMLARI AÇIYORUZ

Bunlara ek olarak dünyanın birçok yerinde eğitim kisvesi altında insanları zehirleyen terör örgütünü yenilgiye uğratmak için çeşitli adımlar attık. Örneğin Türk Maarif Vakfı marifetiyle ülkemizin yurtdışındaki okullarını örgütten geri alıyor, ayrıca ülkemizin dünyada bir umut ışığı olabilmesi için yeni eğitim kurumları açıyoruz. Aynı şekilde yabancı devletler, Türkiye’nin FETÖ konusunu ne kadar ciddiye aldığını ve örgütün faaliyet gösterdiği ülkelerin güvenlik tehditleriyle karşı kalacağını anlamaya başladılar. Neticede 15 Temmuz hain darbe girişimini gerçekleştirenleri adalete teslim etmek için yaptığımız çalışmaları kararlılıkla sürdüreceğiz.”

Yorumlar

  • (not be published)