MUARREM İNCE’DEN CHP GERÇEKLERİ

Tarih Temmuz 13, 2018, 9:53 pm
7 mins

CHP’nin demokrasi ile yönetilmediğini ve tüzüğün değişmesi gerektiğini belirten Muharrem İnce, “Parti yüzde 20’nin altına düşer” diye konuştu.

CHP’nin yenilenmesi lazım” diyen Muharrem İnce, kadroların değişmesi gerektiğini dile getirdi. “Bu tüzük böyle değildi” diyen İnce, “Bu karolar bu tüzüğü bu hale getirdi. Değiştirmeliyiz” dedi.

“CHP’ DE DEMOKRASİ VAR MI?”

Muharrem İnce, “CHP’nin Türkiye demokrasisi üzerine söz söyleme hakkı yoktur. Tüzük ortada CHP’nin bu tüzüğünü okuyan biri sende demokrasi var mı der. Bu tüzük değişmelidir.” ifadelerini kullandı.

DENETİM MEKANİZMASI YOK

CHP’de kuralların kalmadığını söyleyen İnce, “CHP’de denetim mekanizması yok. CHP’de rikayat, kural demokrasi yok. Bir milletvekilini alıyor diğerini çıkartıyor. Seni alıyor öbürünü koyuyor. Neye göre?” şeklinde konuştu.

“PARTİ 20’NİN ALTINA DÜŞER”

Parti içinde değişimin gelmemesi durumunda zor duruma düşüleceğine belirten İnce, “Parti çok zor günler yaşar. 20’nin altına düşer. Bunu değiştirmemiz lazım. Otobüs gönderen belediye başkanı aday olsa da seçilemez” dedi.

BENİ GENEL BAŞKAN YAPIN, SİZİ ONURSAL BAŞKAN YAPALIM

İnce, ”Yüksek maaşlı bürokrat konumundalar. Dedim ki yeniden bir yapılanma yapmamız lazım. Hepimizin Cumhuriyet Halk Partisi yapmamız lazım. Bir milyon genç üye yapmamız lazım. Söylemimizi, kadrolarımızı, iddialarımızı değiştirmeliyiz. ‘Bu iddiaları yapabilmek için sizinle yarışmak istemiyorum ama beni genel başkan yapın, sizi de onursal başkan yapalım. Hemen çalışmaya başlayalım’ dedim. ‘Genel Başkan’dan her şeye kadar, kadrolarımızı değiştirelim bunu başarabiliriz’ dedim. Ayağıma vurduğu yalan.” şeklinde konuştu.

“ÖRGÜTÜ YOK SAYAN ANLAYIŞ OLMAMALI”

Muharrem ince, ”Ben Kılıçdaroğlu gitsin İnce gelsin demiyorum, bu sorunu çözmez. Yapısal sorunlarımız var. Ben diyorum ki toptan bir yönetim anlayışını değiştirelim. Nasıl oldu da 41 yıl sonra 30 barajını aştık. Muharrem İnce farklı, farklı bir CHP’li demediler mi. Örgütü yok sayan bir anlayış olmamalı. Üyeler söz sahibi olmadan hiçbir şeyi çözemeyiz. Ben Muharrem İnce’nin başarısı buna bakmam ben şuna bakarım; partiyi 8 puan geçtim diye başarı olarak bakmam, Erdoğan geçti beni buna bakarım. Ben Erdoğan’ı geçmeliydim, cumhurbaşkanı ben olmalıydım.” şeklinde konuştu.

TEK ADAM TÜZÜĞÜ DEĞİL

İnce, ”İyi bir hazırlık ile 1 milyon genç üye kaydederek, söylemimizi değiştirerek tüzüğü değiştireceğiz mesela. Demokrasi eksikliği diyoruz, CHP’nin tüzüğü tek adam tüzüğü değil mi. Türkiye’nin Anayasası ne ise CHP’nin de tüzüğü o. İkisi de yetkileri tek elinde toplamıştır. CHP tüzüğünü değiştirmelidir.” dedi.

TABANDA TALEP VAR

Genel Başkanlık ile ilgili soruya İnce, ”Ben adayım demiyorum, yürü önümüzden derlerse ben hazırım, çıkıp imza toplamayacağım, ama toplumda tabanda bir talep var, milletle inatlaşmak doğru değil. Ben bunun öncülüğünü yapmayacağım, insanlar çıkar toplarlarsa, davet gelirse ben burdayım.Tabanda bir kaynama olduğunu, bu imzanın toplanacağını biliyorum” dedi.

İnce, ”Ben delege değilim, olsaydım değişim için imza verirdim. Bu kurultayın toplanması için imza verirdim. Ama ben ortalığa dökülüp de imza istemeyeceğim. ‘Yürü önümüzden’ derlerse ben hazırım ama ben ‘ben önden yürüyeceğim’ demiyeceğim.” dedi.

Tüzük eleştirisi yapan İnce, ”Yerel seçimden sonra CHP kurultaya gitmeli, yenilenmeli. Hazırlıklarına hemen başlamalıdır. Bunları yapıp milletin karşısına öyle çıkmalıdır. Yapmazsa başarısız olur. ‘Ey millet görüyor musun benim tüzüğümü, ben evimi temizledim şimdi Türkiye’yi temizlemeliyim’ demeli. Ben bunları söylemeye mecburum. Bu partinin bu tüzüğü bu programı orada durduğu sürece CHP’nin Türkiye siyasetinde bir şey demeye hakkı yok. Bu kadrolar gitmeli, bu tüzük, bu program değişmelidir. Bunu yapmalıyız. Bu tüzük böyle değildi, bu kadrolar bu hale getirdi, çok daha demokratikti.” şeklinde konuştu.

CHP’DE LİYAKAT YOK

İnce, ”CHP’de de kurallar yok, liyakat yok. Alıyorsunuz milletvekilini, ‘Koydum seni kenara’ neye göre, hangi kriterle ölçtün? Bu çarkı kırmalıyız. Bu çarkı kıramazsak güven veremeyiz insanlara. Belediye başkanları hepsi belediye başkanı olmak istiyor. Bu yöntemle hepsi pamuk ipliğine bağlıdır. Yağcılık yapsalar da pamuk ipliğine bağlıdır. Olmadı bu yöntem, yine olmayacak. Bunlar olmazsa parti zor günler yaşar. 20’nin altına düşer. Bunu değiştirmemiz lazım.” dedi.

İnce, partisine dair, ”Ya mevcut elindekiler giderse, kıl payı aldıkların giderse? Ben bu düzenden memnun değilim. Bu düzeni değiştirmeliyiz. Ben bir polemiğe girmiyorum. Nasıl ulaştıracağım ben görüşlerimi insanlara. Televizyonda konuşuyorum dinliyorlar, karar sizin.” dedi.

Yorumlar

  • (not be published)