TİCARET SAVAŞININ KAZANANI TÜRKİYE

Tarih Temmuz 13, 2018, 9:19 pm
3 mins

Ünlü yatırımcı Mark Mobius Bloomberg TV’de ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşlarından ve bu savaşın diğer ülkelerde yaratacağı etkiler hakkında konuştu.

Mark Mobius, Türkiye’nin ticaret savaşından fayda sağlayabileceğini belirtti ve seçimlerden sonra tansiyonun düştüğüne vurgu yaptı. Mobius, Türkiye’nin artık büyük programını uygulayabileceğini ifade ederek Erdoğan’ın hayata geçirmek istediği büyük projeler tamamlandığı taktirde Türk ekonomisinin şaha kalkacağını da söyledi.

Gelişen piyasalarda uzman isimlerden olan milyarder yatırımcı Mark Mobius, ticaret savaşları üzerine “ABD ile Çin arasındaki ticaret anlaşmazlığı son derece kritik. Daha kötüye gidebilir. Anlaşmazlık artarsa en çok kaybeden Çin olacak” yorumunu yaptı. Söz konusu ticari savaşın küresel ölçekte birçok ülkeyi etkileyeceğini ve Türkiye’nin ise krizi fırsata çevirerek fayda sağlayan ülkelerden olacağını vurguladı.

“İNŞAATTA CANLILIK SÜRER”

Mobius, “Türkiye’de seçimin 2. tura kalmaması iyi bir haber. Biliyorsunuz adaylar yüzde 50’nin altında kalsaydı seçim 2. tura kalacaktı ama Erdoğan yüzde 52 ile seçildi ve bu olmadı. Ülkedeki tansiyon düştü ve artık büyük programını uygulayabilir. Yeni bir kanal inşa edecek. Devasa bir proje olacak. Ülkede canlı bir inşaat sektörü olacak” dedi.

“ERDOĞAN’IN YÖNETME STRATEJİSİ”

Mobius, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomiyi yönetme stratejisine ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

“Son 5 -6 yıla bakarsan çok iyi iş çıkardı. Dikkatleri kırsal kesime çekti. Erdoğan’la birlikte kırsal kesimde ticaret anlamında öne çıktı. Bu Erdoğan ile değişti ve ekonomi canlandı. Bu nedenle de Erdoğan iktidarını sürdürmeyi başardı. Bu durum devam edeceğe benziyor.”

“TÜRKİYE EKONOMİSİ ŞAHA KALKACAK”

Mobius, Kanal İstanbul gibi devasa projelerin rahatça yapılabileceğini ve inşaat alanında hareketlilik yaşanacağını ileri sürerek Türk lirasının son zamanlarda dolar karşısında güç kaybettiğini, ancak Türkiye’nin bu süreci atlatacağına inandığını belirtti.

 

.

Yorumlar

  • (not be published)