İNSANİ DEĞERLER

Tarih Temmuz 09, 2018, 7:42 pm
4 mins

Bizler topluluk olarak bir değere sahibiz ve tabi birey olarak da öyle. Cenab-ı Hakk insanı şerefli mahluk olarak yaratmış ona düşünme, akletme, irade etme gibi özellikleri de bahşetmiştir. Peki biz insanlar ne yapıyoruz? Bir düşünün ve gözünüzün önüne getirin.

Bu konuyu seçerken aslında hiç düşünmedim diyebilirim. Bir fark ediş sonucu bu konuda sizlere düşüncelerimi aktarmak istiyorum acizane. Çevreye, bir bireye, bir hayvana olan saygımız ne kadar? Genelleme yaparak konuşacak olacağımdan söylediklerimi yapmayanlar lütfen üstüne almasın. Saygımız, sevgimiz ne kadar söyleyeyim. Çöp tenekesi olan bir parkta yere çöp atacak kadar, sokakta yaşayan bir hayvancağıza hor gözle bakarak ayrıca rahatsız edecek kadar; giyimine, siyasi görüşüne, dış görünüşüne dil uzatıp hakaret edecek kadar saygımız yok, kalmamış maalesef.
Ne üzücü ki hala bu şekilde yaşayan ve bundan hiç gocunmayan insanlar var. Eskiden derler hep büyüklerimiz eskiden hep her şey güzeldi. Çünkü eskiden saygı, sevgi, hoşgörü, güven ve samimiyet vardı. Şimdi bu halleri maalesef mumla arıyoruz. Bulduğumuzda ise gözlerimiz doluyor. Benim gibi genç bir kişi bile bu durumun farkında ise büyükler zaten farkındadır. Lütfen insani değerlerimizi hatırlayalım. Biz ülke olarak bu kazanımı sağlasak en azından ülkemizde her alanda huzur olacaktır. Ne çocuk istismarına ne kadına şiddete ne de hayvanlara yapılan hainliklere artık tahammülümüz kalmadı. Bunların olmasının tek nedeni ise insanın insan olduğunu unutması. Ve maalesef ki bu kişilerin ve yukarıda bahsettiğim kişileri ıslah etmek için artık adaletin terazisi iş görür. Onlar için iş işten geçmiş. Fakat henüz temiz kalabilen insanlar için kirlenmemek adına çaba sarf edenler için yapabileceğimiz şey şu: her bir kişi insan nedir nasıl davranmalıdır? Bunu öğrenmeli. Toplumsal kuruluşlar bu konuda ne kadar destek olursa o kadar iyi ama yinede iş kişinin kendisinde biter.

İnsan olan insan diye bir deyiş vardır. Sanırım çağımızda bulunan bir deyiş. Çünkü artık insan gibi görünen ama insan olmayan varlıklar mevcut. Elbette barış dolu bir dünya diye bir dileğim var ama konusuna dahi giremiyorum. Her ülke tabi farklı durumlarda sıkıntılar yaşıyor ama her bir ülkede insan nedir nasıl davranmalıdır diye dersler verilse seminerler düzenlense hatta çağımızın mucizesi sosyal ağlardan bu tip paylaşımlar sürekli olsa eminim daha güzel bir dünya olur en azından şimdikinden. Savaşlar yerini barışa bırakır da belki çocuklar güler. Tüm canlılar var olduğunu hissedebilir. Rab’imden dileğim bu yöndedir ki Allah en güzel vekildir. Yönümüz daima O olsun. Barış, huzur ve insani değerler bizi bulsun. Yoksa bu gidişle insanlık kendini kaybedecek..Vesselam.

Bir Onceki Yazi

YARATILIŞ

Bir Sonraki Yazi

DEĞER SEVGİ GÜVEN

Yorumlar

  • (not be published)