KILIÇDAROĞLU’NUN TEKLİFİ DÖNDÜ DOLAŞTI KENDİSİNİ BULDU

Tarih Temmuz 03, 2018, 1:36 pm
4 mins

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün görüşmelerinin ardından İnce’den açıklama geldi. İnce, Kemal Kılıçdaroğlu’na Onursal Başkan olmayı teklif ettğini duyurdu.

Muharrem İnce açıklamasında,”Sohbet ettik eşlerimizle birlikte yemek yedik, seçimi değerlendirdik; konuştuk. Sayın Kılıçdaroğlu’ndan bana bir teklif gelmedi, ama benden gitti. Ben şöyle söyledim, gizlim saklım yok benim. sayın genel başkana, büyük bir devlet adamlığı yaptığını, İYİ Parti’ye 15 vekil göndermeden başlayan ve kurultayda kendisine rakip olmuş birini cumhurbaşkanı adayı yaparak milletin gönlünde taht kurduğunu, bu devlet adamlığının devam etmesi gerektiğini, kendisiyle bir yarışın, rekabetin içinde olmak istemediğimi ama milletin de bu cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında duyduğu, gördüğü, yaşadığı bir umut var, bunu kaybetmememiz gerektiğini ve kendisi isterse olağanüstü kurultayı kendisi toplayarak benim genel başkan olabileceğimi, kendisinin onursal genel başkan olacağını ve bir abi kardeş ilişkisi içerisinde kendisi grup başkanı olarak parlamentodaki çalışmaları yürüteceğini ve benim de genel başkan olarak Edirne’den Ardahan’a çalışacağımı, partiyi seçime hazırlayacağımı… Böyle bir teklifte bulundum.” İfadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN YANIT

İnce’nin açıklamalarının ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan ilk yanıt geldi. Kılıçdaroğlu, ‘Özel bir yemekti, bağlamından koparılması siyasi nezaketsizlik’ dedi. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan tarafından da kurultayın gündemlerinde olmadığı belirtildi.

KILIÇDAROĞLU’DA AYNI TEKLİFİ BAYKAL’A YAPMIŞTI.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2010 yılında Baykal’ın partisinden istifasının ardından adaylığını açıklamış ve “Randevu talebimiz olacak ama görüşür müyüz bilmiyorum. Baykal uygun görürse, kurultayda isterse tabii ki olabilir, ama Deniz Baykal bizim zaten onursal genel başkanımızdır” demişti.

Baykal’a onursal başkanımız diyerek Baykal’a verdiği sözü tutmayıp adaylık açıklaması yapan Kılıçdaroğlu kendince gönlünü almaya çalışırken aynı taktik bu sefer de İnce tarafından kendisine uygulandı.

Muharrem İnce, açıkça belirtmese de CHP’nin düşen oylarını baz alarak bu başarısızlığın bedelinin ödenmesi taraftarı olduğunu Kılıçdaroğlu’na Onursal Başkanlık teklifinde bulunarak üstü kapalı bir şekilde Genel Başkanlıktan çekilmesini ima etti. Kılıçdaroğlu’nun verdiği cevaba bakıldığında ise Başkanlık koltuğunda oturmaya devam edeceğini sert bir şekilde belirtmiş oldu.

Tüm bu açıklamalardan sonra tabanın talebi ve CHP kadroları Genel Başkanlık hususunda neler düşünüyor, bu konuda Kılıçdaroğlu demokrasiyi uygulayacak mı merak konusu oldu.

Yorumlar

  • (not be published)