“PKK’NIN VAHŞETİNE HDP VE CHP’DEN NEDEN TEPKİ GELMEDİ?”

Tarih Haziran 29, 2018, 6:21 pm
3 mins

AK Parti MKYK sonrası açıklamalarda bulunan Mahir Ünal’a Süleyman Soylu’nun CHP’lilerin şehit cenazelerinde yer almamasıyla ilgili açıklaması ve AK Parti olarak bu tepkileri nasıl değerlendiriyorsunuz sorulması üzerine PKK’nın vahşetine CHP ve HDP’nin sessiz kalmasına dikkat çekerek cevap verdi.

Ünal, “Seçim öncesinde Türkiye doğal olarak siyasetin getirdiği rekabetin sonucu olarak siyasi gerilimler yaşanabilir. Diğer taraftan bildiğiniz gibi seçim günü ve gecesi bu gerilimler devam etti. Özellikle bizim ısrarla altını çizdiğimiz demokratik siyaset vurgusu, yine altını çizdiğimiz siyasi kurumun asli sorun çözücü olduğu vurgusu; bütün bunlar Türkiye’nin sağlıklı biçimde seçimi gerçekleştirmesi ve bizim yüzlerce bugün 1877’den bugüne kadar devam eden Türkiye’nin bir seçim deneyimi, tecrübesi var. Bunların meşruiyetinin tartışmaya açılmaması, bölücü terör örgütüne müzahir yapıların yaptığı siyaset biçimleri konuşuldu. Ama seçimden sonra bir olay oldu arkadaşlar… Altını çizerek söylüyorum.”

PKK VAHŞETİNE NEDEN SESSİZ KALDINIZ?

“Ağrı’da bir bakkal AK parti’ye oy verdiği için bölücü terör örgütü tarafından elektrik direğine asılarak vahşice infaz edildi. Biz Sakarya’da köpeğe işkence edildiği için Türkiye’yi ayağa kaldırdık. Tüm Türkiye ayağa kalktı ve tepki verdi. Ama PKK’nın bölgeye gözdağı vermek adına Ağrı’da işlediği bu vahşi cinayete bana söyler misiniz, siyasi tercihinden dolayı katledilmesine dönük HDP’den ve CHP’den bir tepki geldi mi? Bu katliamın kim tarafından işlendiği biliniyor. O kardeşimizin yanına bırakılan notta da açıkça bir şekilde yazılıyor.

HDP’nin neler yaptığını, terör seviciliği hangi noktaya getirdiğini biliyoruz. Ama bunun yanına CHP’nin de eklemlenmesini açıkçası kabul edemiyoruz. CHP’nin tavrını, bu tutumunu CHP’ye oy veren vatandaşlarımız da kabul etmiyorlar.” İfadelerini kullandı.

YEMİNDEN SONRA KABİNE AÇIKLANACAK MI?

Cumhurbaşkanı’nın yeminden hemen sonra kabineyi açıklayacak mı sorusu üzerine Mahir Ünal,” Sayın Cumhurbaşkanımızın yemini konusu, YSK’nın kesin tarihi açıklaması ve bunun Resmi Gazete’de yayınlanmasından sonra planlanacak. Şu anda sayın Cumhurbaşkanımız yemini ne zaman yapacak, kabineyi ne zaman açıklayacak bu konuda bir değerlendirme yapılmadı.”

Yorumlar

  • (not be published)