BAŞKAN ERBAŞ TÜRKİYE DİYANET VAKFI PERSONELİYLE BAYRAMLAŞTI

Tarih Haziran 20, 2018, 12:30 pm
5 mins

TDV Kocatepe Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda konuşma gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Medeniyetimizin bütün unsurları bizim ruhumuzu diri tutmaya yönelik oluşmuştur. Bunların en önde geleni de bayramlardır.” dedi.

Ramazanda kazanılan güzelliklerin, duyulan muhabbetin ve kardeşliğin diğer aylara da yayılması temennisinde bulundu. Paylaşma konusunda ilk örneğin Peygamber Efendimiz olduğu hatırlatmasını yapan Başkan, “Vakıf, birliği, beraberliği, sevgiyi, saygıyı, samimiyeti destekleyen bunun ilelebet yaşamasını sağlayan en önemli vasıtalardan birisidir. İşte vakfımızda bunu sağlıyor.” ifadelerinde bulundu.

Başkan Erbaş TDV personeli ve gönüllüleriyle birlikte yurtiçinde ve yurtdışında toplam 3 bin kişi ile birliği, beraberliği ve paylaşımı sağlamaya çalıştıklarını ifade ederek, “Ramazan ayında insanları bayrama güler yüzle taşıyabilmek için gayret ettik.” ifadelerini kullandı.

TDV’nin ramazan ayında yapmış olduğu çalışmalarla ilgili bilgiler veren Diyanet İşleri Başkanı şöyle konuştu:

“84 ülkenin 326 bölgesinde 90 bin 205 gıda kolisini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmışız, toplam 246 bin 830 kişilik iftar programı düzenlemişiz. Ramazan yardımları çerçevesinde Suriye’de 70 bin kişiye iftar, 30 bin aileye gıda ve temizlik kolisi ulaştırmışız. Suriye içerisinde ihtiyaç sahibi çocuklara 1.300 paket Bayramlık yardımı yapmışız. Suriye’de Ramazan ayında toplam 500 bin kişiye yardım ulaştırmışız.”

Ramazanda Arakanlı ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımları da konu edinen Başkan Erbaş, “Arakan Myanmar içerisinde bulunan Müslümanlara ve kamplarda bulunan mültecilere ramazan süresince 6 bin 200 gıda kolisi, 5 bin aileye iftar verildi. Bangladeş Cox-Bazaar bölgesinde 10 bin kişiye iftar verildi. Bangladeş’te bulunan ihtiyaç sahibi çocuklara 2 bin paket bayramlık yardımı yapıldı.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, şöyle devam etti:

“864 il ve ilçe şubemiz tarafından, her biri 25 TL’lik kartlardan oluşan toplam 1 milyon 750 bin TL değerinde alışveriş yardım kartı dağıtımı yapıldı. Yurt içinde 100 bin ihtiyaç sahibi ve mülteciye alışveriş yardım kartı ulaştırıldı. Kocatepe Camii Külliyesinde her gün 2 bin 500 kişi olmak üzere Ramazan ayı boyunca toplam 75 bin kişiye iftar verildi. Türkiye genelinde il ve ilçe şubelerimiz vasıtasıyla kurulan iftar sofralarında toplumun farklı kesimlerinden 1 milyon kişiyle bir araya geldik.”

Başkan Erbaş, yurtiçinde 8 bin 400, yurtdışında ise 6 bin 300 yetim çocuğa bayramlık kıyafet hediye ettiklerini de söyledi.

Bangladeş Cox-Bazaar bölgesinde TDV’nin kamp alanı olduğunu ifade eden Başkan Erbaş, “Orada vakfın hizmetlerini gördüğümüz zaman o insanların yüzündeki tebessümü gördüğümüz zaman bu işlerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlıyoruz. O Yetimlerin, o kimsesizlerin bize koşması bizim de iyiliğe ne kadar çok koşmamız gerektiğini bize hatırlatıyor.” dedi.

Konuşmasının sonunda Başkan Erbaş, TDV’nin yardımlarının hazırlanması ve dağıtılmasında emeği olan herkese teşekkür etti. Programa, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, TDV Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat, TDV yöneticileri ve personeli katıldı.

Başkan Erbaş TDV’deki bayramlaşmanın ardından Ankara İl Müftülüğüne ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Erbaş, Ankara İl Müftüsü Mehmet Sönmez’den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha birçok bayrama ulaşma temennisinde bulunan Başkan Ali Erbaş, “Bayram günlerinde komşular arasında ilişkilerin geliştirilmesi, arkadaşlar arasındaki muhabbet ortamının ramazan ayında ve bayramda geliştirilmesi yılın bütün günlerinin böyle geçirilmesi gibi bir mesaj veriyor inşallah bu mesajı alanlardan oluruz.” dedi.

Yorumlar

  • (not be published)