DARÜLACEZEDE BAYRAM

Tarih Haziran 16, 2018, 11:37 am
5 mins

Başkan Erbaş Ramazan Bayramının ilk ziyaretini Darülaceze’ye yaptı. Darülaceze sakinleriyle bayramlaşan Prof. Dr. Ali Erbaş kurumun bahçesinde düzenlenen programa iştirak etti.

Kur’ân-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın devamında konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, yaptığı konuşmada, Darülaceze sakinleriyle bayramlaşmaktan ve birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Peygamber Efendimizin bir yerde bir yaşlı gördüğü zaman duyarsız kalmadığını ve hemen yanına giderek onunla yakından ilgilendiğini söyleyen Başkan Erbaş, daha önceleri de Darülaceze’ye ziyaretler yaptığını belirttikten sonra “İnsan Allah-u Teala’nın yarattığı eşrefi mahlukattır. Bu yüzden Allah Resulü, ‘Küçüklerine merhamet etmeyen büyüklerine saygı göstermeyen bizden değildir’ diye buyurmuştur” dedi.

Devamında Kur’ân-ı Kerim’de “Anneniz, babanız sizin yanınızda yaşlandığında onlar bebekken, küçükken sizlere nasıl kol kanat germişlerse, sizler de o yaşlı anne ve babanıza, büyüklerinize kol kanat geriniz. Rahmet kanatlarınızı onların üzerine geriniz.” diye buyrulduğunu ifade ederek:

“İşte burada Darülaceze’yi yapan cennet mekan Sultan Abdülhamit, o rahmet kanatlarını yaşlılar, kimsesizler, yetimler ve öksüzler için germiş. Burada 510 kişi kalıyor, 450 kişi burada çalışıyor ve merhamet duygusuyla sizlere hizmet ediyor. Allah hepsinden razı olsun. İşte medeniyetimiz bu. Bizim medeniyetimiz, yetimlere, kimsesizlere, yaşlılara ve genel olarak insana hürmetle yaklaşan bir medeniyettir.” dedi.

Bazı toplumlarda yaşlılara ve kimsesizlere kayıtsız kalındığının özellikle altını çizen Başkan Erbaş, “Adeta ölüme terk ediliyor. Bizim ölüme terk edilecek insanımız yok. Herkes bizim için değerlidir.” ifadelerini kullandı.

Peygamberimizi her açıdan örnek alınması gerektiğini söyleyerek:

“Peygamber efendimiz yetim kaldı. Önce dedesi onu büyüttü. Sonrada amcası Ebu Talip. Ebu Talip vefat etti. Onun hanımı Hazreti Fatıma, Peygamber Efendimize çok yakın davrandı ve sahip çıktı. Ebu Talib’in hanımı Fatıma yaşlandı ve vefat etti. Peygamberimiz onun kabri kazıldığında, onun kabrine girdi ve bir müddet uzandı. Sonra oradan kalktı. Dediler ki Ya Resulullah niçin böyle yaptın? O da, ‘Bu kadın bana annelik yaptı, ben de kabrini ısıtmak için bir müddet yattım, üşütmesin diye’ dedi. Peygamberimizin değil dirilere, ölmüşlere bile gösterdiği merhametine bakar mısınız? Bunlar bizim için ibretlik sahnelerdir.”

Vurgusunu yaptı. Başkan Erbaş, Darülaceze personeline ve gönüllülerine hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.

Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci ise, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın bayramın ilk ziyaretini kuruma gerçekleştirmesi dolayısıyla çok mutlu olduğunu ifade etti.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz da Darülaceze sakinlerinin Ramazan Bayramı’nı tebrik etti.

Darülaceze sakinleri adına bir konuşma yapan Hikmet Geyik ise ziyaretlerinden dolayı Başkan Erbaş ve beraberindekilere teşekkürlerini sundu. Darülaceze’nin muazzam bir yer olduğunu söyleyen Geyik, “Cennet gibi bir yer. Hepimiz burada dayanışma ve güzellik içinde yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Program sonunda Darülaceze sakinlerine mealli Kur’ân-ı Kerim hediye edildi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İhsan Güven’e, eşi Seher Erbaş ise Nahide Kaya’ya Darülaceze sakinler adına hediyelerini takdim etti. Program bitiminde Erbaş ve beraberindekiler, Darülaceze sakinleriyle bayramlaştıktan sonra kurumun binalarını gezdi.

Yorumlar

  • (not be published)