Yunanistan’dan Darbeci Askerlere 7/24 Silahlı Koruma

Tarih Haziran 12, 2018, 8:21 am
3 mins

Yunanistan, Türkiye’den kaçan 8 darbeci askeri, Bekir Bozdağ’ın ”Paketleyip Türkiye’ye getiririz” açıklamalarının ardından olası MİT operasyonuna karşı 7 gün 24 saat silahlı korumaya aldı. Yunan Ta Nea gazetesi de askerlerin kaçırılması veya öldürülmesi endişesiyle kışlada tutulduğu iddiasına yer vermişti.

15 Temmuz darbe girişimine karışmış 8 firari askerin kaçtıkları Yunanistan’da sonunda yargı kararıyla serbest bırakılmaları, Ankara-Atina hattında yüksek gerilime neden oluyor.

İngiliz The Guardian gazetesi, Atina’nın olası MİT operasyonundan korktuğuna dikkat çekerek 8 Türk askerini korumak için mümkün olan en sıkı önlemleri aldığına dikkat çekti. Buma göre askerler açıklanmayan bir yerde 7 gün 24 saat silahlı koruma altında tutuluyor.

‘KOSOVA’YI UNUTMADIK’

Gazeteye konuşan Yunan Savunma Bakanı Yardımcısı Fotis Kouvelis ”Askerlerin güvenliği için olabilecek en geniş çaplı önlemleri alıyoruz” dedi.

Kouvelis, Kosova’da MİT’in FETÖ mensuplarına düzenlediği operasyona dikkat çekerek şunları söyledi:

”Bölgemizde daha birkaç ay önce yaşananları unutmadık. Askerlerin güvenliği için olabilecek en geniş önlemleri alıyoruz. Nerede oldukları bariz sebeplerle gizli tutulacak.”

Yunan Ta Nea gazetesi de askerlerin kaçırılması veya öldürülmesi endişesiyle kışlada tutulduğu iddiasına yer vermişti.

‘PAKETLEYİP TÜRKİYE’YE GETİRİRİZ’

Öncesinde Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ise, “Yunanistan FETÖ’cü, darbeci askerleri iade etmemiş olabilir, hatta onlara başka imkanlar, korumalar da verebilir, başka bazı ülkelerin teröristleri himaye ettiği gibi himaye edebilir. Ne yaparlarsa yapsınlar, o darbeci, FETÖ’cü askerleri bulmak, onları paketleyip Türkiye’ye getirmek bizim vazifemizdir. Nereye giderlerse gitsinler” açıklamasını yapmıştı.

KOSOVA’DA NE OLMUŞTU?

MİT, mart ayında 6 Türkiye vatandaşını Kosova’da gözaltına alıp Türkiye’ye getirmiş, bu şüpheliler daha sonra tutuklanmıştı.

Kosova’da Başbakan Ramuş Haradinac kendisinin bilgilendirilmediği gerekçesiyle operasyona tepki gösterirken meclis de soruşturma açmıştı.

Yunanistan yargısı, Türkiye’de adil yargılanmayacakları gerekçesiyle firari askerlerin Türkiye’ye iadesini reddediyor.

Yorumlar

  • (not be published)