Uyan da Balığa Gidelim

Tarih Haziran 11, 2018, 12:49 am
4 mins

Almanya terör örgütleri konusunda çok uyarıldı.

PKK’ya kanat gerdi, her ay ortalığı yıkıp geçiyorlar.

FETÖ’ye kanat gerdi, FETÖ bu sefer bir virüs gibi Almanya’nın içinde yayılmaya başladı. Almanya’da Dışişleri tarafından hazırlanan bir raporda FETÖ’nün yapısına ve kumpaslarına dikkat çekildi.

Çekildi de kaç sefer uyarıldı? Ankara ne zaman sesini çıkarsa Berlin yönetimi kulağının üzerine yattı. Uyarıların hepsini duymazdan geldi.

Bundan yaklaşık bir yıl önce FETÖ’nün Almanya yapılanmasına ait bir şema çıktı ortaya. 24 okul, 300 dernek ve 150 okul kursu bulunuyor. Almanya’da FETÖ’ye bağlı şirket sayısı ise 3 bin! Ayrıca Alman gazeteciler, örgüte yakın kurumlardan bilgi almakta zorlanıyor.

FETÖ’nün Almanya yapılanmasını anlatan bir makalede geçen bir bölümü sizlerle paylaşıyorum:

“Özel okul statüsündeki söz konusu eğitim kurumları, eyaletlere göre  “BIL-Schulen”, “Tüdesb” ve “Diyalog” gibi değişik dernekler tarafından kurulup  işletiliyor.

Bu dernekler, belirli şartları yerine getirdikten sonra yine  eyaletlere göre değişik oranlarda devletten önemli miktarda maddi destek alıyor  ve böylelikle vergilerle de finanse edilmiş oluyor.

Bunun böyle olmasına rağmen bu okullara giden öğrencilerden  aylık 300   avro civarında  para alınması dikkati çekiyor.

Örneğin Alman Tageszeitung (taz) gazetesinde çıkan bir haberde,  Hamburg kentinde örgüte yakınlığıyla bilinen Altsterring-Gymnasium adı okulun  yılda 1,1 milyon avro devlet desteği aldığı ve öğrencilerden de 270 avro aylık  ücret aldığı ifade edildi. Berlin’deki okul için bir öğrencinin 320 avro aylık  ücret ödemesi gerektiği bildiriliyor.”

Yani adamlar hem insanları soyuyorlar, hem Almanya’yı.

Sadece bunlar değil tabi. FETÖ’nün malum ‘ışık evleri’ de yaygın vaziyette bulunmakta.

Almanya’da bunlar olurken ve örgütün şeffaf olmayan yapısı ayan beyan bilinirken Alman istihbaratının başındaki zat ’15 Temmuz ile Fethullah Gülen’i ilişkilendiremedik’ deme cesaretini gösterebildi.

Bruno Kahl da mı ışık evlerinden çıktı nedir?

Türkiye’den firar eden FETÖ mensuplarının neredeyse hepsi Almanya’da yuvalandı ve iltica başvuruları da kabul ediliyor.

“Der Spiegel ve ARD televizyon kanalında yayınlanan program Report Mainz’ın ortak haberinde, “Alman Büyükelçi kaynakları, FETÖ’nün yıllar içinde Türkiye’de başta emniyet ve adli kurumlar olmak üzere devlet kadrolarına sızdığı konusunda hemfikir. FETÖ, komplocu bölümü sert hiyerarşik bir yapı arz ediyor ve organize bir suç örgütünü andırıyor” denildi. Haberde Alman hükümetinin bu konuda yeni bir hamle yaptığı vurgulanarak, “Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türk kaynaklarının değerlendirmelerini gittikçe daha fazla ciddiye alıyor” ifadesine yer verildi. Raporda, örgüt üyelerinin mutlak sadakat içinde olduğuna da dikkat çekildi.”

Peki, biz ne demiştik? Uyarılarımızda bir eksiklik kalmış mı?

İşte budur. Uyanın da balığa gidelim artık. Kimbilir Almanya’da nerelerden çıkacak bu örgütün mensupları. Temennimizi tekrarlayalım: İnşallah Almanya’nın canı FETÖ’den yanmaz.

Bir Onceki Yazi

Medeniyete Bak!

Yorumlar

  • (not be published)