CUMHURBAŞKANI SORULARI YANITLIYOR!..

Tarih Haziran 07, 2018, 11:50 pm
3 mins

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Cumhurbaşkanı ile Seçim Özel’ programında soruları yanıtlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Cumhurbaşkanı ile Seçim Özel’ canlı yayınında soruları yanıtlıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarından öne çıkanlar:

Şu anda meydanlar ısınmaya başladı. Örneğin benim bugün Mersin, Tarsus’ta temel atma törenlerimiz vardı. Mersin’den de Hatay’a geçtim. Üçünde de çok farklı heyecan coşku vardı. Daha sonra Ankara’ya geçtik, muhtarlarımıza iftar verdik. 2500’e yakın muhtar vardı. Onların ihtiyaçları neyse, bunların hepsini bir forma dolduruyorlar, İçişleri Bakanlığı’mız bunları topluyor. Sorunların çözümüne gidiliyor. Bugün de muhtarlar formları doldurdu, bunlar toplandı. İlgili birimlere gönderildi.

Ben bugünkü havayı görünce vatandaş seçimin havasına tam manasıyla girmiş. Yarın Kayseri’de olacağım. Kayseri mitingiyle birlikte bu trend iyice güçlenecek. Araya bir de Nevşehir’i koyduk. Her iki mitingi de yarın yapacağız.

Cahit Zarifoğlu, aslında çocukların şairiydi. Değerli bir abimizdi. Merhum Abdurrahim Karakoç’un çok önemli bir şiiri var; Mihriban. Abdurrahim Karakoç’un oğlu da bizim adaylar arasında umarım onu da aramızda görürüz.

610 vekil sayısını çok bulan bir muhalefet var. 16 yıldır AK Parti iktidarda neden bu kadar kapsamlı beyanname hazırlandı diye eleştiriler var. Bizim beyannamemiz neden muhalefeti rahatsız ediyor. Biz 16 yıl çalıştık. Boş durmadık. Ben diyorum ya rahatsız oluyorlar. Bunlar daha çırak bile değil. Biz çıraklığı, kalfalığı geride bıraktık. Halkımıza diyoruz ki bize baş ustalık için icazet verin.

Sayın İnce’nin yeni yönetim anlayışı diye bir derdi var mı? Ben öyle bir şey duymadım. Teröre yönelik meydanda bir söz duydunuz mu? Sizler duyduysanız ayrı. Ben meydanlarda terörü anlatıyorum o ise terör üzerine giden bir kahramanın üzerine gidiyor. Biz kaç terörist etkisiz hale getirdiğimizi anlatıyoruz. O ise terörist başı ile gelen ‘meydanlara dökülün’ diyerek Kürt kardeşlerimizi sokağa döken Demirtaş’ı ziyaret ediyor.

Ben bunları bir proje olarak değerlendiriyorum. Bunlar bir proje örgüt. Bu dayanışmayı anlamak mümkün değil. Sözde adalet yürüyüşünde de yanlarında bu terör örgütü desteğiyle parlamentoya girenler vardı. Bunların bir kısmı cezaevinde bir kısmı yurtdışında. Bunlar da gidip Edirne’de böyle bir zatı ziyaret ediyor.

Yorumlar

  • (not be published)