Et Beni Koparmak Zararlı Mıdır?

Tarih Haziran 05, 2018, 4:23 am
6 mins

Et beni koparma işlemi son günlerde git gide yaygın hale gelmeye başladı. Ancak et beni koparma işlemi oldukça tehlikelidir. Et beni koparmak ne gibi rahatsızlıklara yol açar, et beni koparmak zararlı mıdır, et beni koparmak kansere neden olur mu gibi sıkça sorulan soruların cevaplarını sizler için araştırdık. İşte et beni koparmanın zararları.

Et beni koparma, insanlar arasında son zamanlarda çok fazla popüler hale gelmeye başladı. Zaman içerisinde koltuk altında, boyunda ve çeşitli yerlerde meydana gelen et benleri insanlara oldukça rahatsızlık veren bir durumdur. Bu tür benlerin sağlık açsından hiçbir tehlikesi yoktur. Ancak et beni koparma işlemi oldukça tehlikelidir. Et benlerinin kansere dönüşme ihtimali çok düşüktür. Et benlerinin görülme yerleri de farklılık ve buna göre de tehlike arz etmektedir. Et benleri genital bölgede çıkıyorsa mutlaka bir uzmana danışılması gerekmektedir.

Et beni neden olur?

Et benleri cilt renginden daha koyu, kabarık deri parçalarıdır. Et benlerinin ortaya çıkmasında birçok sebep rol oynar. Enfeksiyonlar, kiloda ani düşüşler ve çıkışlar, menopoz, hamilelik ve hormon seviyelerindeki değişiklikler bu sebeplerden birkaç tanesidir.

Bunların dışında bağışıklık sisteminin zayıflaması ve stres de et benlerinin çıkmasında etkilidir. Ayrıca sürekli boğazlı kıyafetler giymeyle ve şişmanlıkta sürtünmeyle de et benleri oluşabilir.
Et benleri en çok ter bezinin olduğu yerlerde çıkarlar. Bu yerler en çok boyun, koltukaltı ve kasık bölgesidir. Aile üyelerinde et beni görülen kişilerde et beni çıkma olasılığı daha yüksektir.
Kozmetik sanayisi yüzünden her zaman yeni bir ürün ortaya çıkıyor.

Dış görünüşün sürekli önem taşıdığı son dönemlerde özellikle kadınlarda deri üzerinde beliren et benleri, üzüntü kaynağı olabilir. Bu durumda hemen insanlar hemen et beni koparma telaşına düşüyorlar.
Et beni koparmak hiç de tavsiye edilen bir şey değil. Aslında bu oluşumları çekelemeyin, sıkmayın, çevirerek koparmaya da uğraşmayın. Sizi estetik olarak rahatsız etmeye başlamışsa bir cilt uzmanına başvurmak ve onun gözetimi altında aldırmak tercih edilecek en sağlıklı yöntem.

Et beni neden koparılmamalıdır?

Et beni koparma işlemi gerçekleştiğinde çeşitli enfeksiyonel sağlık sorunlarını da meydana getirebilir. Et benini koparmak, et benini yolmak tehlikeli hastalıkları beraberinde getirebilir. Et beni hastanede steril ortamda doktorlar tarafından alınmalıdır.

Et beni koparma, hastane ortamında yapıldığında sağlık açısından herhangi bir zarar teşkil etmez.

Et beni koparma işlemi için hastanede ne gibi yöntemler tercih edilmelidir?

1-Radyo frekans yöntemi
2- Buharlaştırma yöntemi

3- Ameliyat ile et beni alma
4- Enjekte ile alma yöntemi

Et beni koparma yerine bitkisel tedavi yöntemleri deneyebilirsiniz. Et beni tedavisi için aşağıda vermiş olduğumuz tarifi deneyebilirsiniz.

Malzemeler

• 1 yemek kaşığı çakal eriği çiçeği
• 1 yemek kaşığı kantaron çiçeği

Nasıl hazırlanır?

Vermiş olduğumuz malzemeleri sıcak suyun içerisinde demliyoruz. Hazırladığınız bu karışımı sabah ve akşam tüketerek et benlerinden kurtulmanız mümkün.

Sarımsak ile Et Beni Düşürmek

Sarımsak ile et benleri yok etmek için 1 diş sarımsağı iyice ezerek püre haline getirin ve içeriğine 2 -3 tane karanfil atarak ezmeye devam edin. Hazırladığımız karışı et beni olan bölgeye sürün ve bir bant ya da temiz benle bu bölgeyi kapatın. Karışım bütün gün et beninin üzerinde durmalıdır. Daha ilk denemede et beni yok olmaktadır ama eğer yok olmaz ise 3 defa kadar denemeniz yeterlidir. Sarımsak et benini yakarak et eder bu yüzden çok etkili ve kabul görmüş bir yöntemdir.

Not: Bitkisel yöntemleri denemeden önce bir uzmana danışmanız gerekebilir. Kullanacağınız bitkisel ürünlere karşı bir yan etki gelişmemesi için kullanmadan önce mutlaka bir uzmana danışmalısınız.

Yorumlar

  • (not be published)