Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “İslam Medeniyeti Bilgi Ve İrfansız Düşünülemez.”

Tarih Haziran 02, 2018, 12:58 pm
2 mins

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi 5. mezuniyet törenine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş iştirak etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi 5. mezuniyet törenine iştirak etti.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende söz alan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, üniversitenin 29 Mayıs isminin heyecanı, aşkı, azmi ve Fatih Sultan Mehmet’i hatırlattığını ifade etti.

Üniversiteden mezun olan gençlerin Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’u fethettiği yaşta olduklarına dikkat çeken Başkan Erbaş, ”İslam medeniyeti bilgi ve irfansız düşünülemez. Ne mutlu sizlere, birikiminizi insanlara aktaracaksınız” diye de ekledi.

Başkan Erbaş, her bir öğrencinin ilahiyat, sosyoloji, fen bilimleri, tıp gibi farklı alanlarda birikim sahibi olmasının önemine değindiği konuşmasında İslam medeniyetinde branşlar arası bir ayrım olmadığını belirtti.

Öğrencilerin mezun olmak için çok çalıştıklarını kayıt eden Başkan Erbaş, “Zorlukları aşarak geldiniz ama asıl zorluk şimdi başlıyor. Hayata atılacaksınız. Size bu yolculuğunuzda başarılar diliyorum” dedi.

Dereceye giren öğrenciler dahil 169 öğrenciye diplomalarının verildiği mezuniyet törenine, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Tayyar Altıkulaç, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz, öğretim üyeleri, öğrenciler, aileler ve davetliler iştirak etti.

Yorumlar

  • (not be published)