Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Pompeo 4 Haziran’da Görüşecekler

Tarih Mayıs 27, 2018, 8:52 am
47 secs

Dışişleri Bakanlığı, ABD heyeti ile Münbiç görüşmesine ilişkin yaptığı açıklamada Münbiç’te güvenlik ve istikrarın sağlanması için yol haritası belirlendiğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye-ABD Çalışma Grubu’nun Menbiç’te güvenlik ve istikrarın sağlanması hususunda yürütecekleri iş birliği için bir yol haritasının ana hatlarını belirlediğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Suriye konulu Türkiye-ABD Çalışma Grubu’nun Suriye ve her iki tarafı ilgilendiren diğer iş birliği konularında sürmekte olan görüşmelere devam etmek amacıyla bugün Ankara’da toplandığı belirtildi.

Bakanlık’tan yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

Suriye konulu Türkiye-ABD Çalışma Grubu, Suriye ve her iki tarafı ilgilendiren diğer işbirliği konularında sürmekte olan görüşmelere devam etmek amacıyla bugün Ankara’da toplanmıştır.

Taraflar, Münbiç’te güvenlik ve istikrarın sağlanması hususunda yürütecekleri işbirliği için bir Yol Haritasının ana hatlarını belirlemiştir.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Dışişleri Bakanı Pompeo Çalışma Grubu’nun tavsiyelerini değerlendirmek üzere 4 Haziran’da biraraya gelecektir.

Yorumlar

  • (not be published)