Siyasi Tercihlerdeki Farklılıklar Münafıklık Değildir!

Tarih Mayıs 06, 2018, 11:36 am
5 mins

Dün Sayın Erdoğan Kayseri’de konuşurken bazı açıklamalarda bulundu.

Bu açıklamalarının içinde şöyle bir söz geçti: “Cumhurbaşkanlığında Erdoğan’a vereceğim ama parlamentoda Ak Parti’ye vermeyeceğim” diyenlere münafık diye hitap etti.

İşte bu söz hatalı bir sözdür. Sınırlarını aşan bir sözdür.

MHP ve BBP ile ittifak yapıldı ve bu ittifakta bu partiler nasıl davranacak? Başkanlık da Erdoğan’a verecek ama kendi partileri içinde parlamentoda oy isteyecekler. Doğal olarak!

Seni destekliyorlar diye kendilerine oy istemeyecekler mi? Demokrasinin gereği bu değil midir?

Ayrıca seçmene münafık deme kimin haddinedir? Bu söz yakışık değildir ve Erdoğan’ın hanesine de eksi getirir.

 

Demokrasi gereği herkes istediği gibi oy kullanmakta özgürdür.

Seçmen Cumhurbaşkanlığına Erdoğan’ı layık görürken parlamento da çoğunluğu MHP’ye verebilir.

Hal böyle olunca AK Parti’nin dönüp kendini sorgulaması gerekir. Seçmenin tercihleri ve eğilimi bir mesajdır.

Hani millet ne derse oydu. Hani milletin tercihlerine saygınız sonsuzdu. Seçmenin tercihlerinde mesaj alınacağına münafık demek de ne ola!

CHP’liler Ak Parti’ye oy verenlere koyun, makarna kafalı derken onu eleştiriyordunuz da şimdi sizin bu sözünüzün bunlardan geri kalır yanı var mı?

Seçmene münafık denmez!

Sen daha seçim çalışmalarına yeni başlamışken bu eğilime fesatlık, fitne dersen olmaz.

Oturun iki elinizi başınıza alın ve düşünün. AK Parti’deki teşkilatların ve yöneticilerinin halka tam olarak inemediği anlamına gelmez mi bu?

Seçmen parlamentoda oy vermeyeceğim diyorsa Ak Parti teşkilatları Erdoğan’a yakışır bir politika izlememiş demek ki, milletin gönlünü fethedememiş demek ki!

Sayın Erdoğan bir münafıklık aranacaksa dönüp içinizde arayacaksınız öyleyse! Sizden gibi görünüp partiye zarar verenleri yanınızda barındırmaya devam ederseniz seçmende kendine samimi gelenden yana kullanır oyunu!

Buna münafıklık denmez, demokrasi denir, milletin iradesi denir!

 

Nitekim bu söz MHP ve BBP’ye de hakarettir, ayıptır. Fitneyi bozacağım diye ittifaka fitne sokacak sözler etmenin ne manası vardır?

Sayın Erdoğan, parti başkanı ve cumhurun lideri olarak bu söz size yakışmamıştır ve eğri oturunuz doğru düşünüp doğru söyleyiniz.  Seçmen hakkaniyeti tercihleriyle ortaya koyar. Eğer siz seçmeni okuyamadıysanız elbette parlamentoda kendine hitap edip mesajı doğru alandan yana tavır sergileyecektir.

Siz düşünün ki siz seçmeni buna sevk edecek hatayı nerede yaptınız? AK Parti teşkilatlarını ve hükümet olarak politikaları bir gözden geçirin.

Erdoğan’dan talimat alınca ancak hareket eden, Erdoğan söylemeden hizmet ve çözüm beklenirken kolunu dahi hareket ettirmeyen, tutarsız açıklamalarda ve milletin tepkisine yol açacak atılımlarda bulunan bakanlarınız, danışmanlarınız, vekilleriniz, belediye başkanlarınız ve dahi teşkilat yöneticileriniz var.

Hal böyle olunca buna tepki gösteren de mi suç yoksa buna sebep olanda mıdır? İyi analiz etmek lazımdır Sayın Erdoğan.

Burada önemli olan Cumhur İttifakının gereğini yapıp bir düşünüp bütün olmaktır. Yani eğer seçmen MHP’ye parlamentoda oy veriyorsa MHP’ye verilen bize verilmiştir diyerek mutlu olmaktır. İttifakın gereği budur. Yok Rabbena hep bana denilecekse o zaman ittifakın ne manası vardır?

Birliği ve uzlaşmayı bozacak söylemlere yer vermeyerek bin kere düşünüp bir defa söz söylenecek dönemdeyiz efendiler! Dikkatli olunuz lütfen!

 

 

 

Yorumlar

  • (not be published)