Bir Cemâlin Seyri

Tarih Mayıs 04, 2018, 12:01 am
4 mins

Bir cemâl elinde gönlüm, işlenir durmadan
Bir cemâl elinde ruhum, şekillenir bıkmadan
O cemâl ki cümle dertlere derman
O cemâl ki rabıta kurana hayran
Bir cemâl elinde benliğim, yokluk için çabalar
Bir cemâl elinde nefsim, hiçlik perdesini aralar
O cemâl ki cümle cânlar kurban
O cemâl için cân atar durmadan 

Bir cemâl düşünün….

Ve seyre dalın hayalini. Ruhunu ruhuna nakş etmek isteyen bir cân düşünün. Cemâlin nazarını seyre dalan. Bıkmadan usanmadan yolunda daim çabalayan. Cümle cihan O’na hayran. Cümle kainat hâline seyran. Daha ne söylenir bu cemâle, susup nazarını seyre dalan bu deli gönle. Ne laftan anlar yürek, ne hâline bakar. Konuşmak kolay gelir lakin bir de yaşatmaya görsünler. Dile kolay diye boşuna dememişler.

Aşk, öyle illetli ama bir o kadar da güzel bir hastalıktır ki sarar ansızın tüm benliğini. Başlangıcı güzeldir, hoştur gönle amma bir de sonunu getirebilmek vardır. Aşkla çıktığın bu yolda daim cemâl elinde olmak vardır. Ruhuna aşina olan bu gönlü, o ruhun eline bırakmak vardır. Sevdası daim yürekte olsa da bu yolda nihayet getirmek vardır.

Hayrandır tüm ahvaline cümle cânlar. Etrafında toplanır, kainat içinde mahlûkatlar. Tüm canlılar hayrandır seyr-i cemâline. Ve cemâlin seyrandır Hakk’ın ilahisine.

 
Yâr elinde bir gül olsun hâlin
Cümle cihana örnek dursun ahvalin
Cümle cânlar O’na hayran
Sen O cemâlin gönlünde seyran

O cemâl ki kanatları arasına toplar cemâlinde rabıta kuranları. Kanatlarıyla sarar, okşar ruhlarını. Rabıta elinde genişletir gönüllerini. Avhalinin güzelliğine işaret edercesine değişiktir cemâlinin her hâli. Kesret içinde kaybolmuşların vahdete ulaştırıcısı, Hakk yolunun yolcusu, sevdanın tek adıdır O cemâl. Aşka sebeb, kelimelerin vücud bulmasına vasıtadır. Yoluna yolunu adamışların cândaşı, kendini eline bırakanların yoldaşıdır. Cemâline aşina olan gönüllere hem-nefes olur ansızın.

Ve tüm gönüller bir cemâle bakarken, karanlıklar içinde mahvetme kendini diye haykırası gelir insanın. Tüm gönüller bir cemâle bakarken, cemâle sırtının dönenlerden olma diye çırpınır yüreği. Bilirim cemâlin muhabbeti hoştur. Gönlü gönle aşina olsa da unutma ki bu yolun bir nihayeti vardır. Cemâl eline bırakılan gönlü yine cemâl elinde sevgiliye ulaştırabilmek vardır.

Cuma vakti deminde gönlü Güzel sevgiliye ulaştırabilenlerden olmak niyazıyla.

Bir Onceki Yazi

Karıl Geceye

Yorumlar

  • (not be published)