CHP’DEN SON DAKİKA!.. ADAYI AÇIKLADILAR

Tarih Mayıs 03, 2018, 1:54 pm
2 mins

Cumhuriyet Halk Partisi’nın 24 Haziran’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adayı belli oldu. CHP İstanbul milletvekili İlhan Kesici “Adayımız Muharrem İnce. Parti yetkilileri kendisiyle konuştu. Ben de kendisini arayıp tebrik ettim.

Meclis’te salı günü yapılmayan grup toplantıları gerçekleştiriliyor. Grup toplantısı için Meclis’e gelen Kesici, CHP’nin adayı için konuşulan bir diğer isim Yalova Milletvekili Muharrem İnce hakkında şunları söyledi:

“Dün akşam itibariyle Muharrem İnce adı öne çıktı. Tahmin ediyorum yetkili arkadaşlarla konuşmuşlar. Ben de bu münasebetle sabahleyin Muharrem İnce’yi telefonla tebrik ettim. O da tebriklerimi kabul etti. Allah hayırlı uğurlu etsin.”

Ayrıca İnce, grup toplantısına girerken alkışlandı.

Cumhuriyet’e konuşan Muharrem İnce ise, “Atatürk’ün partisinin üyesi olarak Atatürk’ün oturduğu koltuğa aday gösterilmekten gurur duyarım. Elbette kararı genel başkanım ve milletvekillerimiz verecektir. Hem partimiz hem de milletimiz için hayırlı olmasını dilerim” ifadesini kullandı.

MUHARREM İNCE’YE SORULDU

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici’nin, CHP’nin cumhurbaşkanı adayının Muharrem İnce olacağına ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine Muharrem İnce, “Yarın saat 10.00’da genel başkanımız açıklama yapacak, bekleyin, acele etmeyin. Benden bir şey beklemeyin. Sloganımız şu; zamanı gelince her şey güzel olacak.” açıklamasını yaptı.

Yüz bin imza ile cumhurbaşkanı adayı olacaklara CHP’lilerin yardımcı olmasını isteyen İnce, “Yardımcı olsunlar ki bu diktatöre göstersinler. İmza konusunda arkadaşlarımıza örgütümüzün yardımcı olacağına inanıyorum. CHP’lilerin ittifak içerisinde aday olmak isteyen cumhurbaşkanı adaylarına imza vererek yardımcı olmasını istiyorum.” diye konuştu.

Ana muhalafet partisi yarın önce Meclis grubunu toplayacak. O toplantıda cumhurbaşkanı adayı için grup kararı alınacak. Ardından da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda CHP’nin adayı kamuoyu ile paylaşılacak.

Yorumlar

  • (not be published)