Acısıyla, tatlısıyla bir sezonu daha geride bıraktık. Daha çok takımlar arası çekişmelerle anabiliriz bu yılı. Ancak bu çekişme saha içinde tatlı bir rekabet olamadı maalesef. Daha çok takım yöneticilerinin birbirleriyle sürtüşmeleriyle geçen bir sezon oldu diyebiliriz.

Fenerbahçe, yeni sezonu açarken bu kez daha temkinli yaklaşarak transfer sezonunu erkenden açtı. Advocaat’tan boşalan teknik direktörlük koltuğuna da Aykut Kocaman’ı da getirerek takımı ve ülkeyi iyi bilen bir teknik adam getirdi. Aslında Kocaman’ın gönderilmesi de yanlış bir hareketti. Çünkü onun takımdan ayrıldığı sezon takım sezonu 2. tamamlasa bile UEFA Avrupa Ligi’nde yarı finale çıkma başarısı gösterdi. Aynı başarıları tekrar görmek üzere sayın Kocaman’a gelecek sezonda başarılar dileriz.

Oyuncu transferi konusunda da hızlı davranan yönetim, Mehmet Ekici ile daha önceden zaten anlaşmıştı. Ayrıca Aykut Kocaman’ın eski göz ağrısı Valbuena’nın da takıma katılma ihtimalinin yüksek olması taraftarları heyecanlandırdı. Valbuena ile birlikte Arsenal’den kaleci David Ospina’nın da transfere sıcak bakması Fenerbahçe’nin önümüzdeki sezon iddialı bir kadro kuracağını gösteriyor. Öte yandan takıma katıldığı andan itibaren şaha kaldıran Jermain Lens ile de yarın bir görüşme gerçekleştirecek olan yönetim oyuncudan kalmasını isteyecek. O da takım için isabetli bir karar olacaktır.

Transfer yapabilmesi için de Finansal Fair Play engeliyle karşı karşıya olan Fenerbahçe’de ilk hedef van der Wiel ve van Persie’den kurtulmak olacaktır. Ayrıca adı Avrupa’nın ünlü klüpleriyle anılan Simon Kjaer’in de satışından önemli bir gelir hedeflenmekte. Kiralık olan oyuncularla yolların ayrılması da kesinlik kazandı. Sow’un maaliyetinin yüksek olması yönetimin elini kolunu bağlamış durumda. Emenike konusunda ise Aykut Kocaman’ın kararı beklenmeli. Çünkü forvet hattından satılacak herhangi bir oyuncunun şu anda alternatifi bulunmamakta. Konyaspor maçında kolu kırılan ve sezonu kapatan Fernandao’nun da kulüpten ayrılmak istemesi bu durumu gözler önüne sermekte.

Basketbolda ise perfomans en üst düzeyde. Play-off’ta Darüşşafaka Doğuş’u eleyerek finale yükselme başarısı gösterdi. Son kazanılan maç ile birlikte Fenerbahçe Ülker’in kendi sahasında lig maçı kaybetmeme rekoru 37’ye çıktı.

Dün (03.06.2017) yapılan Mali Genel Kurulda da ilginç anlar yaşandı. Ali Koç’un önümüzdeki sene mayıs ayında başkanlığa adaylığını koyması, Aziz Yıldırım’ın açıklamaları gündeme bomba gibi düşen konular oldu. Transfer konularına da değinen Yıldırım 4 oyuncu ile anlaştıklarını, bu isimleri ise yarın (05.06.2017) günü açıklayacağını sözlerine ekledi.

Fikret Orman’a Yakışmıyor.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Fikret Orman, geçtiğimiz günlerde Euroleague organizasyonunu eleştirirken adeta bu kupanın Fenerbahçe’ye verildiğini ima eden açıklamalar yaptı. Euroleague’i kazanmak bizim için önemli değil diyen Orman’a bir sorum olacak: “Sayın Başkanım. Beşiktaş Kulübüne başkan olduğunuzdan bu yana gerçekten takdir edilecek işler yaptınız. Lakin Euroleague’i kazanmak madem bu kadar önemli değil, niçin basketbol şubesini açık tutuyorsunuz?” Eğer bu kadar önemli değilse kapatın basketbol şubesini ve sadece futbol branşı ile ilgilenin.

Yorumlar

  • (not be published)