ERDOĞAN’DAN ÖZBEKİSTAN PARLAMENTOSU’NDA ÖNEMLİ MESAJLAR

Tarih Nisan 30, 2018, 6:00 pm
57 secs

Özbekistan Parlamentosu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yer altı yer üstü zenginlikleriyle Özbekistan bereketli topraklar. Buralardan her şey çıkar. Yeter ki azmedelim. Özbekistan’ın bu yeniden yükseliş döneminde Türkiye her türlü desteği vermeye hazırdır” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının satır başları:

Ata yurdumuz gözbebeğimiz Özbekistan’a yaptığım bu devlet ziyareti vesilesiyle siz değerli kardeşlerime hitap etmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Asya’nın kalbinde Doğu ile Batı’nın güney ile kuzeyin buluştuğu Özbekistan’a kendimizi evimizde hatta evimize dönmüş hissediyoruz. Gönüller arasına sınır çizilmez. Kalpleri yürekleri bir olanlar için mesafelerin hiçbir anlamı yoktur. Bizim inancımızda kardeşlik en kıymetli hazinedir. Özbekistan’ın bağımsızlığını yeniden kazanması Özbek kardeşlerimiz kadar Türk milleti için de büyük bir gurur kaynağı olmuştur. Bugün biz aslında 25 anlaşmayı imzaladık.

TEŞEKKÜR EDİYORUM

Yer altı yer üstü zenginlikleriyle Özbekistan bereketli topraklar. Buralardan her şey çıkar. Yeter ki azmedelim. Özbekistan’ın bu yeniden yükseliş döneminde Türkiye her türlü desteği vermeye hazırdır. Mirziyoyev (Özbekistan Cumhurbaşkanı) kardeşime Türk vatandaşlarına vize muafiyeti sağladığı için bir kez daha teşekkür ediyorum..

Yorumlar

  • (not be published)