Cumhurbaşkanı Erdoğan: Para Kaçıranları Affetmeyiz

Tarih Nisan 22, 2018, 5:29 am
4 mins

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kimi firmaların ve iş adamlarının varlıklarını yurtdışına çıkardıkları yönünde tezvirat üretiliyor” diyerek böyle bir durumun izahı olmayacağını ve affedilemeyeceğini söyledi. Erdoğan, “Sözüm yurt dışında yatırım yapana değil, varlıklarını kaçıran varsa onadır” dedi.

umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Genel Kurulu’nda konuştu.

Konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Biz iş adamız arasında ayrım yapmıyoruz.Bizim için önemli olan önümüze getirilen konunun devletimiz ve milletimiz için taşıdığı önemdir.

2023 hedeflerimize ulaşmak için Türkiye’nin mevcut büyüklüğünü yaklaşık 2 kat daha artırmamız gerekiyor. Türkiye’nin bu hedefine ulaşabilmesi için aşması gereken teknik ve psikolojik bir takım engeller var”

“Kimse kusura bakmasın affetmeyiz”

Gümrük vergisi muafiyetinden inşaat harcamalarının kdv istisnasına, personel desteğine, kamu arazilerinin ücretsiz devrine kadar çok önemli teşviklerle yatırımcının karşısına çıkıyoruz.

Sizleri ekonomi bakanlığımızla temasa geçmeye davet ediyorum. Bugüne kadar ülkemizde yol yürüyüpde bundan pişman olan kimse yoktur. Yatırımcılarımızın memnuniyetini her yerde görüyoruz. Birileri ısrarla ülkemizdeki iş adamlarımızın varlıklarını dışarıya çıkardıkları yönde tezviratlar üretiyor.

Bu ülkenin ve milletin imkanları ile büyüyen herkese yakışan kazancını da aynı yolda kullanmaktır. Bu sözlerim yurt dışına yatırım yapanlara değil varlık kaçıranlar varsa onlaradır. Böyle bir davranışın geçerli bir izahı olamaz.

Cumhurbaşkanı olarak şahsen kimliğine bakmaksızın iş adamlarımızın önünü açmanın hep gayreti içinde oldum.

Erken seçim kararı

24 Haziran tarihinde bir erken seçime gidiyoruz. Aslında 19 Kasım erken seçim tarihimizdi şimdi ise buna gitmek benim için eğer koltuk hırsı olsaydı burada bayağı kalacaktık. 17-18 ay daha bu makamda kalma imkanımız vardı. Fakat ana muhalefet ısrarla hodri meydan diyor. Bu arada da Sayın Bahçeli’nin açıklamasından sonra arkadaşlarımı topladım. Onların kanaatini de aldıktan sonra dedik ki biz artık bu adımı atalım. Madem ana muhalefet hodri meydan diyor bizim de ona söyleyeceğimiz tek bir şey var buyur meydan. Zaten Sayın Bahçeli ile ertesi gün bir görüşmemiz olacaktı. Bu görüşmemizde 24 Haziran’ın gerek yaz mevsimi gerek okulların tatile girmesi bütün bu şartları göz önünde bulundurarak en uygun tarih olacağını birlikte kararlaştırdık. Millet devam derse devam ederiz başka bir tercih düşünüyorsa da ona saygı duyarız.

“İş dünyasından kabineye isim alabiliriz”

Kabineden belli sayıda oluşacak hükümet parlamentodan değil çünkü parlamentodan gelirse parlamento üyeliğinden istifa edecek. Dışarıdan üyeler almamız mümkün olacak. İş dünyamızın içindeki pehlivanları göreceğiz bakalım.”

(Kaynak: AA)

Yorumlar

  • (not be published)