Türkiye’yi Şaha Kaldıran Katalizör

Tarih Nisan 19, 2018, 9:00 am
4 mins

Türkiye’yi şaha kaldıran ve her seferinde milletini ve vatanı için fedakarlıkta bulunarak Türkiye’yi ileriye taşıyan katalizör Devlet Bahçeli’dir.

2001 krizleriyle Türkiye’nin çökmesini engelleyen ve hem ekonomik hem de siyasi krizlere karşı durarak koalisyon ortağı olmasına rağmen erken seçim diyerek ülkeye istikrar getirecek adımı atan Bahçeli!

2002 seçimleriyle koasliyon döneminin son bulması ve istikrarla yükselişe geçilmesine yol açan Bahçeli!

7 Haziran seçimlerinde ülkenin yönetimi kilitlenmişken sandıktan koalisyon çıkmışken PKK ve diğer terör örgütleri fırsattan istifade ederek ülkenin başına çöreklenmiş ve saldırılarını arttırmışken bir kez daha Bahçeli sahneye çıktı ve yeniden seçim dedi. Ardından Kasım seçimleriyle ülkeye yeniden istikrar geldi.

15 Temmuz Darbe girişiminde milli iradeden tavır sergileyerek sokaklara inilmesi için teröristlere karşı mücadele veren ve Yenikapı ruhuyla birliği perçinleyerek dış mihraklara karşı dimdik durarak karşı gelen Bahçeli!

Ardından ülkenin bir daha koalisyon görmemesi ve ülkenin genetiğine uygun olan sistem Cumhurbaşkanlığı sistemi için elini taşın altına koyan ve 16 Nisan Referandum seçimlerinde EVET için çalışan Bahçeli!

FETÖ ve PKK ile mücadelede, sınır ötesi operasyonlarda tereddüt etmeksizin milli çıkarları savunarak destek veren Bahçeli!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olarak Erdoğan’ı destekleyeceklerini dile getirerek seçimin ikinci tura kalmadan önünü alan ve mihrakların oyunlarını bir kez daha bozan Bahçeli!

Cumhur İttifakı ile sahalara çıkarak erken seçim çıkışıyla Türkiye’ye Cumhurbaşkanlığı Sistemini tez gelmesi ve ülkemizde atılımların çabuk sağlanabilmesi için meydana çıkan Bahçeli!

Erken seçim olması yönünde karar alınması için yapılan görüşmelerde bu talebe Ak Partinin katılmasıyla döviz kurundaki yükselişe engel olan Bahçeli!

Bazı mihrakların planlarını tersine çeviren Bahçeli!

Şimdi bu katalizörlük değil de nedir?

Bahçeli resmen Türkiye’de değişimin ve dönüşümün ve dahi yükselişin, milli irade ve çıkarların yanında yer alarak bekçisi olmuştur.

Ön açmış önce milletin sonra partim demiştir. Fedakarlıkla kendini taşın altına koymuş siyasi çıkarlar değil milli çıkarlar demiştir!

Devlet adamlığıyla vatanına ve milletine hizmet etmeyi daima kendine şiar edinmiştir.

Hal böyle olunca kim demiş MHP baraj altında kalacak diye?

Bahçeli Türkiye’nin güçlü bir devlet olması için kendini feda edercesine mücadele etmiş bir babayiğit olarak elbette milletin takdirini kazanacak ve mecliste hak ettiği yeri bulacaktır, bulmalıdır.

Ak Parti de bulması için elinden geleni yapmalıdır. Bu ittifak gönül ittifaklığına dönüşerek MHP ana muhalefetliğe taşınmalıdır ki Cumhurbaşkanlığı Sistemi hak ettiği konuma taşınsın demokrasi ihya olsun.

Bahçeli’nin elbette böyle bir beklentisi yoktur lakin yiğide de hakkını teslim etmek tüm milletin boynuna borçtur vesselam…

Yorumlar

  • (not be published)