Başkan Erbaş Kur’an Kursunun Temelini Attı

Tarih Nisan 18, 2018, 7:35 pm
3 mins

Küçükçekmece İlçe Müftülüğü Yeni Hizmet Binasının Açılışı ve Tahiroğlu Yatılı Hafızlık Erkek Kuran Kursunun Temel Atma Töreni’ne katılan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “En büyük mucize olan Kur’an’ı öğretmek ve öğrenmek en hayırlı İnsanların yapacağı iştir” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Küçükçekmece İlçe Müftülüğü Yeni Hizmet Binasının Açılışı ve Tahiroğlu Yatılı Hafızlık Erkek Kuran Kursunun Temel Atma Töreni’ne katıldı.

Kur’an’da “Sizden hayra çağıran, iyiliği emreden ve kötülükten men eden bir ümmet, bir topluluk bulunsun, o topluluk kurtuluşa erecektir” buyurduğunu hatırlatan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, şu ifadeleri kullandı:

“Hayra çağırmak, iyiliği emretmek ve kötülüğü menetmek için gayret edecek insanların organizasyonunu gerçekleştirmek için yapılmış bir binanın ve hayra çağıracak, iyiliği emredecek ve kötülüğü men edecek gençler yetiştirmek için temeli atılacak olan Kur’an kursu, ne mutlu bize böyle güzel bir açılışta birlikteyiz, beraberiz.

Burada en hayırlı insanlar, Kur’an’ı Kerim’i öğretecek ve orada en hayırlı insanlar Kur’an Kerim’i öğrenecek. Peygamberimiz şöyle buyurmuyor mu, “Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir” Kur’an ki, bütün insanlığı karanlıktan aydınlığa çıkarmak için gönderilen bir kitaptır. Kur’an ki Allah rasulü efendimize verilen en büyük mucizedir. En büyük mucizeyi öğretmek ve öğrenmek en hayırlı İnsanların yapacağı iştir.

Kim zerre kadar hayır işlerse onu görecektir kim de zerre kadar kötülük yaparsa o da onu görecektir. Ne zaman görecek, mahşer günü. Hesabın, kitabın kurulduğu gün amel defterimiz önümüze konulduğu zaman bir de bakacağız ki şu binada, yapılacak olan Kur’an kursunda bir tuğla katkısı olan herkesin önünde o tuğlanın mükâfatı görülmüş olacak”

Törende yapılan konuşmaların ardından Başkan Erbaş ve önce müftülük yerleşkesi içerisinde yapılacak olan Tahiroğlu Yatılı Erkek Kuran Kursunun temelini attı, daha sonra ise Küçükçekmece İlçe Müftülüğün Yeni Hizmet Binasının açılışını gerçekleştirdi.

Törene, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, çok sayıda din görevlisi ve vatandaş katıldı.

Yorumlar

  • (not be published)