“Devran Gösteri Değil,  Aşkın En Mahrem An’ıdır”

Tarih Nisan 10, 2018, 11:35 am
3 mins

Devran aşkın en mahrem an’ıdır.

Aşk ise O’nundur ve O’ndandır. Böylesi Allah’ın vechinin aşikar olduğu anlar ancak O’nun hakikat mekanlarında vuku bulacaktır.

Bir gösteri değildir, devran tiyatro hiç değildir.

İbadettir. Allah’ın anıldığı zikrullahtır.

Allah’ı anış gösteriye gelir mi? Gösteriş ile ibaret olur mu? Hakk bunu kabul eder mi?

Hele bir de ibadetin ticareti olur mu?

Bu nasıl anlayış ve algılayıştır? Böylesi eşsiz ve özel anların basite indirgenerek açılış törenlerinde, etkinliklerde Allah’ı anma tiyatro gibi sergilenmesini Allah kabul eder mi?

Aşkını ve heyecanını kalpten hissedişle cuşa gelindiği anlar ticari bir akıla nüzul eder mi?

 

Kıymeti paha biçimlemeyecek zikrullaha farklılık getireceğiz, dikkat çekeceğiz, ön plana çıkacağız bakışıyla icra etmek Hakk değildir.

Tariklerin usul ve erkanına göre farklılık gösteren devranlar kendi içinde güzelken bir de bazı kendini bilmezler var ki bütünleşmeyi yanlış anlayarak karma bir devran oluşturmaya kalkıyor ki vehameti daha da katmerliyor. Bir de böyle bir şeyi ulu orta sergileyerek taraftar bulmaya çalışılıyor. Halbuki edepsizliğin âlâsı yapılıp Hakk dostlarına, O’na aşık Er’lere en büyük hakaret ediliyor. Allah’ın düzenine zulmediliyor.

Öyle usul tanımazlar var ki bu densizliği marifet olarak sunmaya pazarlamaya kalkıyor.

Hele bir de bu kimselerin tanıdıkları var ise o tv ekranı, bu program, şu açılış diye dolaşa dolaşa bu edepsizliği yaymaya çalışarak Allah’ın yüce varlığını incitiyor. Bu zulme sessiz kalmak ise Hz. Ali Efendimizin buyurduğu gibi dilsiz şeytanlığa dönüşmektir ki Hakk bundan razı olmaz.

 

Hakikatin yoksunluğunda marifet yoktur. Marifete yol eylemeyen ise tarik değildir. Tarik etmeyen devranı, semayı anlamaz. Dışta kalır ki zahiri nefsani şehvetlerde kaybolur gider.

Işte buna sebep manevi boşluğun açılmış olması ne yazık ki! Lakin umut kesilmemiştir ki Allah’ın nefesi ân’da Hayy’dır. O’nun varlığının taşıyıcısı Er’ler, Dostları, an’da diri ve canlıdır. Hal böyle olunca insanlığa Hakikati konuşmak, hal eylemek ve korkusuzca sahip çıkıp korumak düşer.

 

Hal böyle olunca “Devran Gösteri Değildir” vesselam..

Yorumlar

  • (not be published)