Fenerbahçe dün akşam karşısındaki Kayserispor’u görünce oldukça şaşırmıştır sanırım. Kadro kurgusu olarak ilginç bir sistemle çıktılar sahaya. En önemli handikapı ise 3. kalecisinin kalede olmasıydı. Küçümseme maksadıyla söylemedim bunu. Vedat, milli takımlarda değişik branşlarda forma giymiş bir isim. Ancak hem maç eksiğinin olması hem Fenerbahçe karşısında maç eksiği ile oynaması farkın büyümesinde en önemli etkenlerden biriydi.

Etkenlerden diğeri ise Sumudica’nın sahaya sürdüğü 11 oldu. Kalecin tecrübesiz ve maç eksiği varsa savunma hattını çok iyi dizayn etmen gerekir. Ancak alışılmışın dışına çıkarak 3’lü defans kurması felaketi getirdi. Kanatlardan akın akın gelen Fenerbahçe’ye 3’lü defans hattını çözmek hiç de zor olmadı. Öyle görünüyor ki Sumudica, Kayserispor’u kafasında bitirmiş. Bunu maç sonundaki sözlerinden de anlamak gayet mümkün.

Aykut Kocaman, sistemini çok fazla bozmuyor. Sadece rotasyon şeklinde bazen forvet bazen ise kanat oyuncularını değiştirerek sonuç almak istiyor. İstikrar yakalayanı genelde kadroda tutuyor. İşte size Aatif örneği. “Sivasspor’da iken gol kralı oldu. Fenerbahçe’ye gelince neden gol atamıyor.” diyenlere iki yanıt vereyim. Birincisi Aatif görev adamıdır. Nerede şans verilirse onu en iyi şekilde kullanmaya çalışır veya kullanır. İkincisi Sivasspor’da oynarken kanat oyuncusu olarak sahaya çıktığında kaç gol attı? İki senede 5 veya 6 gol. Fazlası yoktur. Aatif, hocasının ona olan güvenini hiçbir zaman boşa çıkarmadı. Bugün de sahanın en iyisiydi. Böyle oynamaya devam ederse önümüzdeki sezon da yeri garanti olur. Yeter ki performansını şu son artık 7 haftada en üst seviyeye çıkarsın.

Skorun bu kadar farklı olmasındaki bir diğer etken ise Fenerbahçe’nin oyun disiplinini hiç bozmaması oldu. İlk yarıda 3-0 olduktan sonra “acaba ikinci yarıda Aykut hoca acayip bir değişiklik yapar mı?” diye düşündüm. Kusura bakmasın. Daha önceki maçlarda yapmadı değil. İlk yarıdaki disiplin 2. yarıya da yansıyınca zaten oyun disiplinini yitirmiş olan Kayserispor karşısında farka gitmek hiç de zor olmadı.

Bu sezon Fenerbahçe’nin deplasmanda daha iyi oynadığı açıkça görülüyor. İçeride oynanan maçlarda bocalaması ve bundan dolayı puan ve puanlar kaybetmesi taraftarı oldukça etkiledi. Önümüzdeki hafta çok zorlu bir Osmanlıspor mücadelesi oynayacak. Osmanlıspor, ligde kalma mücadelesi veriyor ve zaman daraldıkça da varını yoğunu ortaya koyuyor ve koyacak. İrfan Buz, Sumudica’nın yaptığı hatayı yapmayıp sahaya daha derli toplu bir takım çıkaracaktır illa ki.

Son olarak şuna değinmek isterim. Kayserispor’un kendine yakışmayan bir taraftarı var. Dün akşam yapılan şeyleri Kayserispor’un futbolcularına ve yönetimine yakıştıramadım. “Takımım yenilsin ben de elime ne geçerse atayım sahaya.” Yapma ya? Bre sorumsuz adamlar! Passolig uygulaması sizin gibiler yüzünden çıktı. Sonra da derler maçlara kimse gitmiyor diye. Neden acaba? Ayrıca bu hareketlerin takıma zarar verdiğini kim ne zaman anlayacak acaba? Takımının oyunundan memnun değilsen çık git stattan ya hu. Bir de Kayserispor yönetiminin derhal stada girişlerde görev yapanlar hakkında soruşturma açması gerekiyor. O taşlar stada nasıl sokuldu? Bu yabancı maddeler geçişlerde görülüyor ve birileri bu maddelerin içeri sokulmasına müsaade ediyor. Artık bu yabancı maddelerin statlara sokulmamasını temenni ederiz.

Yorumlar

  • (not be published)