Çipras, Türkiye’yi Putin’e şikayet etti

Tarih Mart 22, 2018, 10:31 pm
30 secs

Yunanistan Başbakanı Çipras, yeniden başkan seçilen Rus lider Putin’i tebrik için aradı. Güröşmede Çipras’ın Akdeniz’deki doğalgaz gerilimiyle ilgili Türkiye’yi şikayet ettiği öğrenildi.

Kremlin’den yapılan açıklamada Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın, dördüncü dönem başkanlığa seçilen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i telefonla arayarak tebrik ettiği belirtildi.

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, Çipras, Putin’i arayarak seçimdeki zaferi için tebrik etti. Görüşmede ikili ilişkiler, Putin’in ABD Başkanı Donald Trump’la yaptığı telefon konuşması, Avrupa’da güvenlik ve doğu Akdeniz Havzası’ndaki durum ele alındı. Türkiye’nin izlediği politikayı vurgulayan Çipras’a Putin’in net bir cevap vermediği ancak, kendisini Moskovaya davet ettiği öğrenildi.

Yunanistan Başbakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise “Görüşmede liderler ikili ilişkileri, Rusya ile Avrupa ilişkilerine dair önemli konuları, özellikle de Türkiye’nin pozisyonuna dikkat vererek Doğu Akdeniz Havzası’ndaki durumu ele aldı” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar

  • (not be published)