Çok ilginç bir takım Fenerbahçe. Rahat alabileceği karşılaşmalarda zorlanarak puan kaybeder, ancak zorlanacak denilen maça da öyle bir konsantrasyon ile çıkar ki. Dünkü Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşması da bunlardan biri oldu. Son dört maçında puan kaybetmemiş ve evinde de özellikle büyük takımlara karşı oynadığı oyunla taraflı tarafsız herkesi kendine hayran bırakan bir Malatyaspor. Akhisar mağlubiyeti aşılmış ve futbolcuların hepsinde müthiş bir öz güven işlenmiş. Tebrik etmek lazım.

Kadroları okuduğumda derin bir oh çektim içimden. Geçen haftaki kadrodan Isla ve Valbuena kenara çekilmiş, yerlerine Şener ve Aatif dahil edilmiş. Keşke geçen hafta bu futbolcular yine kadroda olsaydı. Belki de bu hafta “Fenerbahçe nasıl lider olur”u konuşacaktık. Zararın neresinden dönülse kardır ama zaman da daralıyor. Ligin bitimine 9 hafta kaldı. Bir takımda oturmuş bir kadro olacak ki o takımdan verim beklensin. Aykut hoca sürekli bir futbolcuyu başka birinin yerine deniyor. İlk 11 iskeletini oluşturan sadece 6 futbolcu var. Geri kalanı her hafta farklı futbolcular oluşturuyor. Sene başından beri dengeyi tutturamayan Kocaman, şimdi ise durumu toparlama derdinde. Kadroyu düzenleme işini daha senenin başında yapsaydı en azından son dakikada yenilen gollerle kaptırılan puanlar olmayacaktı. Neyse, her işte bir hayır vardır.

Oyun içinde kontrollü olmayı başaran Fenerbahçe topu genel olarak rakibe oynattı. Pozisyon olarak ev sahibi fazla atağa çıksa da Fenerbahçe doğru olanı yaptı. Gollerden önce de topu belli bir dakika ayağında tutarak rakibi telaşa soktu. Galibiyetin de anahtarı bu oldu.

Gelelim hafta içinden beri çok konuşulan bilet fiyatlarına. Türkiye’de Fenerbahçe’ye karşı oluşturulan bir ittifak var. Bunu her maçta görüyoruz. Fenerbahçe karşısında şahin kesilen bir takım ertesi hafta topa bile vuramıyor. Bilet fiyatlarında yapılan astronomik değişim de bunun bir göstergesi. Kusura bakmayın ama Malatyaspor yönetimi Fenerbahçe’nin diğer takımlardan daha büyük olduğunu gösterdiniz. Allah aşkına ya hu! El insaf! Bir maç biletinin 130 TL yapılması hangi mantığa sığıyor? Malatya dışından gelen taraftarlara yaklaşık 250-300 TL masraf yaptırıyorsunuz. Ayıptır ayıp! İsraftır bu

Şampiyonluğu isteyen takım bu iki haftayı kayıpsız geçmek zorunda. Önümüzdeki hafta çok kritik 2 maç var. Fenerbahçe, evinde Galatasaray’ı ağırlayacak. Beşiktaş ise Başakşehir ile karşılaşacak. Ev sahibi ekipler mutlak kazanmak için saldıracaklar. Fenerbahçe, yarışta ben de varım demek için, Başakşehir ise geçen hafta yaşanan puan kaybının telafisi için oynayacak. İki takımın da önce oyun kontrolünü eline alması gerekiyor. Fenerbahçe gol bulamayınca çok telaş yapıyor. Sonucunda da atması gerek golü kalesinde görüyor. Dolayısıyla öncelikle savunmada çok dikkatli olmalı. Bireysel hatalardan çok gol yedi bu sene. Ancak bu haftalar hataları affetmeyen zamanlar. İleri uçta da hızlı futbolculara ihtiyaç olacak. Mesela Galatasaray maçında Dirar-Alper değişikliği çok mantıklı bir tercih olur. Ofansif yönde de takıma canlılık katan bir Mehmet Ekici tercihi de güzel bir hareket olur.

Bir de artık futbolcular Galatasaray derbisi için taraftarları tribüne çağırmaktan vazgeçsin. Çünkü zaten içeride oynanan Galatasaray karşılaşmalarında taraftarlar zaten tribünleri dolduruyor. O sezon Fenerbahçe ne kadar kötü veya ne kadar iyi olsa da taraftarlar en çok bu karşılaşmayı izlemeye geliyor.

Son olarak da Beşiktaş Başkanı Sayın Fikret Orman’ın hafta içinde söylediği sözleri kendisine yakıştıramadığımı belirtmek isterim. “Fenerbahçe bizim rakibimiz değildir.” demesi kendilerinin beyefendiliğine hiç yakışmadı.