BAŞBAKAN YILDIRIM AÇIKLADI, “OPERASYON OLACAK MI?”

Tarih Mart 09, 2018, 4:05 pm
3 mins

Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım, Irak’ta PKK’ya operasyon olacak mı? sorusuna, “Irak hükümetiyle temas halindeyiz” şeklinde cevap verdi.

Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, ”Irak’ta PKK’ya operasyon olacak mı?” sorusuna, “Irak hükümetiyle temas halindeyiz” şeklinde cevap verdi.

Başbakan Binali Yıldırım konuyla ilgili açıklamasında şunları kaydetti:

Kuzey Irak bölgesine sürekli, ne zaman ihtiyaç duyulsa o zaman operasyonlar yapılıyor. Bu konuda Irak hükümetiyle de yakın temas halindeyiz. Gerek DEAŞ’ın tamamen bölgede yok edilmesi gerekse PKK’nın yok edilmesi konusunda… Ümit ederim ki yakın bir gelecekte, önümüzdeki dönemde daha iyi bir iş birliği geliştirmiş oluruz.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarından başlıklar şöyle oldu:

ŞEKER FABRİKALARININ DURUMU

Şeker fabrikalarının kapatılacağı konusunda açıklama yapan Başbakan Yıldırım, “Bu özelleştirmede bütün çalışanların hakları sonuna kadar korunuyor. Fabrikasında 5 yıl çalışma garantisi var. Bu tercihi çalışanın kendisi yapacak. Bu fabrikalar en az 5 sene üretim yapacak. Kapatılmayacak. Fabrikaların değerli arsaları var, satılıyor iddiaları da külliyen yalandır. Bunun doğrusu, fabrikanın ihtiyacı kadar arsa verilecektir. Ayrıca bir fabrika üretim yapmazsa teminatı nakde çevrilecek ve devam edilecek. Şeker fabrikaları özelleştirilince kapatılacakmış, şeker pancarı üretimi yok olacakmış, azalacakmış. Bütün bunlar yalan dolan. Buradan açıkça söylüyorum. Bu fabrikalar daha fazla kapasiteyle çalışacak, daha çok pancar üretimiz bu işten yararlanacak” dedi.

SÖZDE İLAHİYATÇILAR

Eline mikrofon alan konuşuyor. Din hakkında konuşacaklar bellidir. Hurafelerle kimse ahkam kesmesin. Milletin değerleriyle, duygularıyla oynamaya hiç kimsenin hakkı yok. Din hakkında konuşacak bellidir, Diyanet İşleri Başkanı, Din İşleri Yüksek Kurulu. Yalan yanlış, eksik gedik bilgilerle kalkıp ‘Kadınlarla erkekler asansörde bir arada çıkarsa şöyle olur, böyle olur…’ Deli saçması şeyler bunlar. İslam kolaylık dinidir. İnsan aklına, mantığına uymayan hiçbir şey İslam’a da uymaz. Bu kadar açık. Hurafelerle, temeli, mesnedi olmayan bilgilerle hiç kimse din hakkında yargılama yapmasın, ahkam kesmesin.

Yorumlar

  • (not be published)