BAHÇELİ, HAKLI ÇIKTI!..

Tarih Mart 06, 2018, 4:10 pm
6 mins

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz,”15 Temmuz, cumhuriyet tarihimizin en önemli kırılma noktalarından biridir. Bu milletin, bu vatanın kendi cebinden verdiği harçlıklarla satın alınan silahları, bu milletin sözde evlatları, bu milletin üzerine doğrultular. İşin en önemli tarafı da bu, 250 şehit, 2 binin üzerinde gazimiz oldu. Türkiye 15 Temmuz ile en az 30 yıl geriye gitti” dedi.

Partisinin Bartın İl Başkanlığı’nca düzenlenen “Üye Katılım Programı”nda konuşan Durmaz “Gezi olaylarında, pek çok dava arkadaşımız ‘Biz niye bu eylemlere katılmıyoruz, destek vermiyoruz’ diye eleştirmişti. Ne oldu, Gezi olaylarının PKK ve FETÖ iş birliğiyle tezgahlanmış bir kumpas olduğu çok geçmeden ortaya çıktı. Kim haklı çıktı, ‘Hiçbir ülkücü sokakta olmayacak’ diyen lider haklı çıktı” açıklaması yaptı. Durmaz, Devlet Bahçeli’nin 2012’de düzenlediği bir basın toplantısında “Türkiye’nin güvenliği için Afrin’i içine alan hilal şeklinde kuşak oluşturulmalı.” dediğini ve 6 yıl aradan sonra liderlerinin haklı çıktığını belirtti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, “15 Temmuz, cumhuriyet tarihimizin en önemli kırılma noktalarından biridir. Bu milletin, bu vatanın kendi cebinden verdiği harçlıklarla satın alınan silahları, bu milletin sözde evlatları, bu milletin üzerine doğrultular. İşin en önemli tarafı da bu, 250 şehit, 2 binin üzerinde gazimiz oldu. Türkiye 15 Temmuz ile en az 30 yıl geriye gitti” dedi.

Durmaz, partisinin Bartın İl Başkanlığı’nca düzenlenen “Üye Katılım Programı”nda yaptığı konuşmada, milliyetçi hareketin duaların ve Allah’ın korumasında olduğunu ve milliyetçiliğin binlerce yıldır varoluşu sağlayan ruhun adı olduğunu söyledi.

“Milliyetçilik, vatanımızı emperyalizmden kurtaran misyonun adıdır, cumhuriyetimizi kuran şuurun adıdır. Dün kimsenin ‘biz milliyetçiyiz’ diyemediği zaman, biz milliyetçiydik ve vardık bugün herkesin milliyetçi olduğunu iddia ettiği günde de çok şükür varız” diyen Durmaz, milliyetçi hareketin ağır tahribatlara rağmen Türk milletinin ayakta kalan son burcu olduğunu dile getirdi.

Ergenekon ve Balyoz davaları döneminde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “Eğer ordumuzun içinde çürük elmalar varsa ki var olduğuna inanıyoruz, ayıklayın ama bu topyekün Türk Silahlı Kuvvetleri’ne diz çöktürmeyi kabul etmemiz mümkün değildir.” sözlerini anımsatan Durmaz, şöyle devam etti: “Kim haklı çıktı, lider haklı çıktı. Gezi olaylarında, pek çok dava arkadaşımız ‘Biz niye bu eylemlere katılmıyoruz, destek vermiyoruz.’ diye eleştirmişti. Ne oldu? Gezi olaylarının PKK ve FETÖ iş birliğiyle tezgahlanmış bir kumpas olduğu, çok geçmeden ortaya çıktı. Kim haklı çıktı ‘Hiçbir ülkücü sokakta olmayacak.’ diyen lider haklı çıktı.”

“15 TEMMUZ, CUMHURİYET TARİHİNİN EN ÖNEMLİ KIRILMA NOKTALARINDAN”

Devlet Bahçeli’nin 2012’de düzenlediği bir basın toplantısında “Türkiye’nin güvenliği için Afrin’i içine alan hilal şeklinde kuşak oluşturulmalı.” dediğini ve 6 yıl aradan sonra liderlerinin haklı çıktığını anlatan Durmaz, şunları kaydetti: “15 Temmuz, cumhuriyet tarihimizin en önemli kırılma noktalarından biridir. Bu milletin, bu vatanın kendi cebinden verdiği harçlıklarla satın alınan silahları, bu milletin sözde evlatları, bu milletin üzerine doğrultular. İşin en önemli tarafı da bu, 250 şehit, 2 binin üzerinde gazimiz oldu. Türkiye en az 30 yıl geriye gitti. O gece kısa bir süre sonra genel başkanımız bir değerlendirme yapma gereği duydu ve su bardağını eline alarak; ‘Bu bir kalkışma ama su gibi rengi ve kokusu yok, nereden geldiği bilme şansımız da yok ama biz milliyetçi hareket olarak, darbelerden en çok çekmiş siyasi parti olarak kimden, nereden geldiğine bakmaksızın, her türlü darbeye karşıyız.’ dedi ve genel başkanımız tarihe geçecek sözünü söyledi; ‘Sayın Başbakan’a söyleyin, biz her türlü darbeye karşıyız, hükümetin ve demokrasinin yanındayız.’ dedi.”

Durmaz, konuşmasının ardından partiye katılan üyelere rozetlerini taktı.

KAYNAK: AA

Yorumlar

  • (not be published)