Roller değişti dünkü maçta. Akhisar öyle bir saldırdı ki Fenerbahçe’ye takımın uyanması anca 2-0’dan sonra oldu. Biraz kıpırdadı… Sonra tekrar uyudu.

Kupa savaşında Beşiktaş’a karşı etkili oynadı diyebilirim. Demek ki isteyince oluyormuş. Sertlikler ve gereksiz arbedeler harici Fenerbahçe Beşiktaş’ı sildi süpürdü. O maçtan sonra biraz da olsa umutlanmıştım açıkçası. Ancak Akhisarlı futbolcuların maçı kazanma arzusu daha ağır bastı.

Saha içinde Fenerbahçe yok gibiydi zaten. Futbolcular formaları çıkarıp sahaya koysalardı daha iyi oynarlardı. Daha önce oynadığı karşılaşmalardaki performanslarına göre iyi sonuçlar elde eden takım da gerçek yüzüyle karşılaştı. Pozisyonlara girse de istatistiklere göre Akhisar takımı yan toplardan az gol yemiş (3 gol). Fenerbahçe ise yan toplardan en fazla gol atan takım (17 gol). Her ne kadar atılan gol fazla olsa da duruma göre önlem almakta fayda vardı. Ancak bakıldığında yan toplardan gol bulma arzusu içinde bir Fenerbahçe vardı. Son yarım saatte savunmadan rakip kale önüne şişirilen toplar cömertçe harcandı.

Kadrodaki değişiklikler saç baş yoldurtacak cinsten. Beşiktaş maçının en iyilerinden olan Şener niçin kadroda değil? Isla adeta dökülüyor. Sakatlığından sonra ne zaman süre aldıysa sürekli kritik hatalarla takımın başını yaktı. Yakmaya da devam ediyor ve bu gidişle edecek de. Aatif diye diye bir hale giren hoca niçin bu maçta Aatif’ı kesti? Özellikle bu maçta ona çok ihtiyaç vardı. Çünkü Aatif orta açmaktan daha çok içeriye kat eden bir futbolcu ve bu özelliği bu maçta çok faydalı olabilirdi. Lakin bir Dirar kafasıdır gidiyor. Her seferinde de yazarım bunu. Dirar Fenerbahçe’yi hak eden bir futbolcu değil! Eee tabii. Senelik bir futbolcuya 4.5 milyon euro verince paşa paşa oynatacaksın.

İlk yarıda yenen iki golden sonra kenar da uyudu. Ya hu arkadaş! Sen niçin oyuna müdahale etmiyorsun? Ne var şu Fernandao’da 90 dakika kaldı oyunda. Baktın etkili değil soksana yerine Soldado’yu. Ta 70. dakikada alınca da bazı şeyler olmuyor maalesef. En azından ikinci yarının başında alınmalıydı. Yine Beşiktaş maçında etkili olan Mehmet Ekici de ilk 11’de başlamalıydı. Takımda yetenekli oyuncu fazla olmayınca da olanların altında kalıyor böyle.

Hakeme gelince. Futbolcular kadar bu mağlubiyette onun da payı var. Soldado’ya yapılan penaltı hareketi gözünün önünde yapıldı. Göremedi mi yoksa görmezden mi geldi bilinmez ama olmuşla ölmüşe çare bulunmuyor. Mustafa Yumlu ve Serginho’ya müsamaha ettikçe yaptıkları faul sayıları arttı. Daha maçın başında Cissoko’nun Isla’ya yaptığı hareket net kırmızı kart. Topla alakası yok çünkü adamın. Verilmeyen golü de artık sizin yorumlarınıza bırakıyorum. Assınlar düdüklerini başka iş yapsınlar.

Hakemler konusunda bu sene her takım çok çekti. Ne hikmetse olan 2 senedir Fenerbahçe’ye oluyor. Adil bir şekilde yönetim olmayacaksa MHK derhal kendisini lağvetsin. Bu kadar insanı kızdırmaya hakları yok.

Maç sonunda Aykut Kocaman “direksiyonu kaptırdık” demiş. Hocam. Sene sonu koltuğu da kaptıracaksınız bu gidişle. Şimdiden söylüyorum.

Yorumlar

  • (not be published)