23 haftadır Fenerbahçe’nin bu kadar ezildiğini görmedim. 15 haftadır es kaza puan kaybetmeyen takım bu sefer duvara fena çarptı. Kadro kurgusu desen ayrı bir muamma.

Birinci mesele: Savunma hattında sol bekte iyileşen İsmail’e şans verilmeliydi. Medyanın gazına gelen Aykut Kocaman, Isla’yı solda denedi. Olmayacağını kendi de biliyordu ama yine de oynattı. Eğer İsmail oynasaydı bu sefer yine medya “Geçen maçta da Quaresma, sol kanadı koridor etti.” gibi eleştiriler yapacaktı. Bu sefer de olmadı mı? Oldu. Quaresma dünya çapında bir futbolcu. Ne kadar önlem alsan da allem eder kallem eder bir yolunu bulur tehlike yaratır. Bayern maçında da kırmızı karta kadar tehlike yaratmamış mıydı? Yani ne yaparsan yap o adam tehlikeli O-LA-CAK. Oldu da. Son zamanlarda medyaya göre şekillenen kadronun sonu olmuştur umarım.

İkinci mesele: Beşiktaş gibi bir takımla oynarken Başakşehir maçının taktiğiyle oynarsan ve de ileride baskı kurayım derken savunmayı yol geçer hanı gibi yaparsan Beşiktaş bunu asla affetmez. Her ne kadar Beşiktaş’ın attığı iki golde de faul olsa da gelen tehlikeli durumun farkına varılmadı. Gerçi ilk yarının ortasında daha kontrolü rakibe kaptırdı Fenerbahçe. Taktik anlayış olarak da Şenol Güneş forveti ikileyince ibre Beşiktaş’a döndü. Hızlı kanat oyuncuları karşısında ağır kalan Fenerbahçe kalesinde gollere de engel olamadı.

Üçüncü mesele: Nedir bu Dirar tutkun hoca? Allah aşkına Valbuena gibi tehlikeli bir oyuncun varken sen niçin onu oynatmıyorsun? Görmedin mi geçen maç kilidi açan isim oydu. Hücuma katkısı tartışılmaz bir futbolcu. Dirar’ın hücuma katkısı ne oldu ki bu adamdan bir türlü vazgeçemedin? Başında beri söylüyorum. Bu adam Fenerbahçe’de oynasa oynasa anca sağ bek oynar.

İlk yarının ortalarına kadar güzel bir futbol oynasa da Beşiktaş oyunun liderliğini eline geçirdi. Şenol Güneş taktik değişikliğine giderek 2 forvetli sisteme döndü. Yani hep oynadığı düzene geçti. Buradan sonra ileride tehlike yaratabilecek bir oyuncuyu almak varken neden durumu lehine çevirebilecek bir oyuncu alınmadı oyuna? Allah aşına Aykut hocam bu nasıl bir egodur? Bile bile maçı aldı Beşiktaş’a hediye etti. Her ne kadar 15 hafta kaybetmesen de takım iyi değil. Alınan puanlar hep ite kaka oldu. Zaten sene başından beri mutsuz olan taraftarların sabrı iyice taştı.

Her ne kadar daha 11 maç daha olması ve Galatasaray ile henüz karşılaşmaması Fenerbahçe için hiçbir şey ifade etmiyor. Bu sene yine şampiyonluk uzak bir ihtimal gibi. Eğer hocanın egosu devam edecekse birkaç sene daha da göremeyeceğiz. Yazık… Çok yazık.

Yorumlar

  • (not be published)