DİNLE HŞY’DEN

Tarih Şubat 16, 2018, 10:14 am
6 mins

Allah’ın adını anarken o tüyleri ürperen ve inanmanın inceliklerini gösteren hakkın o Latif kulları var ya ki her an vardır. Her devirde vardır. işte İslam’a hizmeti ancak ve ancak onlar yapar her şeyde aşırı meyili engelleyen vahiy size konuşmadı mı? Çünkü onun konuşması her an vardır onun hakikati bu alemin nefesi var olduğu müddetçe insan nefesi var olduğu müddetçe onun ilmi akacaktır ve akar.

Kalem tek tek size onun emirlerini bildirmedi mi bildirmiyor mu zannediliyor? Şimdi yapılmakta olan cami inşaatlarından kim razı kullar razı olabilir ama Allah’ın rızası ne kadar vardır ne kadar yoktur orası çok çok önemlidir. İmkanlarınızı insan eğitimine ne kadar harcaya biliyorsunuz onun ilminin vasfına meyil ederek onun bilimini yani zahirleştirilmiş bilgiyi ne kadar çok yayabiliyoruz. Varlığın onun ilminin üzerine döndüğünü ne kadar idrak edebiliyoruz şekilcilik içinde miyiz yoksa ilimle bütünleşen batıni bir varlık içinde miyiz? Onun içindir ki eğitim çok çok önemlidir. Eğitime harcadığımız zaman onun rızasına eren onun kulları oluruz. Hakikat bunu istemektedir ilmi hakikat bunu istemektedir.

Kulağına fısıldanan harfleri işiten ve içine yazılan onun vahiyi kurban ettiği vücudundan size onun duyurduğu güzel kulları her daim olabilir. Yeter ki o dostluk mekanizmasını yakinlik mekanizmasını bizler bir iletişim olarak canlılık konumunda oluşturalım. Acaba duymayanların işitmesi olabilir mi? İşitmeyenler dinleyebilir mi? Duymayanların işitmesi olabilir mi bir de Allah istemedi derler öyle diyenler de vardır duyarsanız dostlar ve ağızlarında bir lokma gibi vur sözü çiğnerler. Allah istemedi kısmeti yok derler bunu deyişinizi diyenler için o esasında bu sözü men eder hak insanı hal etti ve ona hak dedi kısmetsizliğinizi kendi topuklarınızın çıkarttığı o yüksek boş sesler sebebi değildir. Aslında bu insanın kendisindedir eksikliğindedir. Yönelişin eksikliğindedir. Esasında burada önemli olan bir söz olması lazım ki bu hak dostlarına her nefeste her an da zuhur eden hak dostlarına insan uyuyunca dirilir bu Hak dostları işte bunun için vardır ki uyulmak içindir. Uyulup dirilmek için vardır uymayan esasında ölür. Bu ince düşünenler için ne ibretlik misallerdir. Alıp sadrınıza koymak sizin amelinizdedir.

Esasında Allah işiten ve görendir her an çünkü Allah’ın varlığı bizim düşüncemizdedir. Allah düşüncemizdedir ve düşüncemizin istikameti ile Gönül alemimize yerleşir ve Gönül’ü ruhumuzla bütünleştiririz. İşte kemalat o zaman başlar. Hakikat o zaman başlar. hakikatin varlığı o zaman zuhur eder. Düşünce, gönül ve ruh istikameti mutlaka birbirini takip etmelidir. Bunlardan bir tanesi eksik olmamalıdır. Her şeyin düşüncemiz de olduğunu idrak etmeliyiz. Hattı zatında ilimde düşünce ile başlar, Gönül tasdik eder ve ruh onaylar, onun hakikat varlığı onaylar, onun hakikat varlığı ne ince bir varlıktır. İşte bu onun yakinlik konumu ile oluşur ve ona yakin olanlar ne güzel insanlardır.

Rabbim ona yakin eyleyen buluşturan dostlarla beraber olup bizlerin de yakin olmasına vesile kılsın inşallah. İlim ilim ilim illaki ilim bütün hak mekanlarının içinde O’nun hakikat varlığının ilmi olması gerekir ilimsiz bir mekan olmaz ne insan bedeni bunun için eksik kalır ve tekkelerde camilerde eksik kalır mutlaka her yere kendi içimize özümüze ve tekkemize camimize mutlaka ve mutlaka onun ilmini yerleştirmemiz farzdır. Farzdır farzdır bunu mutlaka sevgiyle muhabbetle aşkla yapmamız gerekir onun aşkullahıyla onun Aşk varlığıyla onun vedûd manasıyla ama bunu güçlü bir şekilde yapmamız lazım. O’nun ilmi ne güzel bir ilimdir, O’nun tasarrufunca ki ilme inşallah layık olan kullardan oluruz ve onun ilmi ile var oluruz inşallah. Bu geceyi bize ayırdığınız için aşk olsun aşkınız daim olsun gecemiz hayırlara vesile olsun inşallah ya Huu…

Yorumlar

  • (not be published)