Son Dönemin En İyisi

Tarih Şubat 12, 2018, 12:44 am
4 mins

Şüphesiz Fenerbahçe psikolojik anlamda oyuncusundan taraftarına kadar bu maça çok iyi hazırlanmış.

Özellikle hafta içinde yapılan antrenmanlarda Aykut Kocaman takıma taktik çalıştırmaktan ziyade rakibin hata yaptığı durumları iyi ezberletmiş. Başakşehir’in eksik futbolcuları da ekmeğine yağ sürdü Fenerbahçe’nin. Son anda Epureanu’nun da sakatlık yaşaması savunma anlamında birçok şey kaybettirdi Başakşehir’e. Ancak daha önceki haftalarda Fenerbahçe’nin de eksik kaldığı maçları hatırlamakta fayda var. Zorlu Trabzon deplasmanında defansın göbeğinde bir bek vardı. Yanındaki oyuncu ön libero idi. Başakşehir’de ise Epureanu’nun yeri yine bir bek oyuncusuyla doldu. Ayrıca Başakşehir’in yedek oyuncuları da çok kaliteli. Dolayısıyla eksik kadroyla yenildik diye bir bahanelerinin olması mümkün değil.

Fenerbahçe’nin oyun tarzını çok beğendim. Belki de senenin en iyi performansını ortaya koydu. Önde basan, rakibi uzun top atmaya zorlayan bir oyun anlayışı rakibin o alışılagelen kısa pas trafiğini bozma anlayışı 3 puanı hanesine yazdırdı Fenerbahçe’nin. İleri uç elemanları (Aatif,Dirar,Giuliano ve Fernandao) rakip defansı hataya zorlayarak birçok pozisyon elde etti. Belki de bu futbolcuların bitiricilik yeteneği biraz daha fazla olsa 4 veya 5 gol atabilirdi Fenerbahçe. Yine de bu akşam çok farklı bir Fenerbahçe izledik sahada. Dileriz aynı futbolu önümüzdeki haftalara da yansıtır. Alınan 2 gollü galibiyet de çok önemli. 2-0 bitmesi Fenerbahçe’yi olası eşit puanda kalma durumunda ikili averajda öne çıkarıyor.

Ancak şunu da belirtmeliyim. Isla ve Dirar bu takımı hak etmeyen iki isim. Isla’nın sakatlıktan döndükten sonra performansında gözle görülür bir düşüş var. Kaldı ki sakatlıktan sonra oynadığı Konyaspor maçında hatasından dolayı takım bir gol yedi. Bu maçta da hatası çok fazlaydı. Neyse ki güzel bir asistle bu hatasını taraftara affettirdi.

Kupa maçında da genç ağırlıklı bir kadro tercih etmesini takdir ettim Aykut hocanın. Otoriteler de bu görüş etrafında toplandı. Aynı zamanda yapılan genç oyuncu transferleri de umut vadediyor. Boris Rapaic, Eljif Elmas, Oğuzhan Can ve Andreas Kilit transferleri de Fenerbahçe’nin geleceğini adeta inşa ediyor. Dileriz ki bu genç kardeşlerimiz takımlarına gereken katkıları verirler.

Maçı izlemeye giden Fenerbahçe taraftarını tebrik etmek lazım. Maçın başından sonuna kadar susmadılar. Takımlarını sonuna kadar desteklediler. Aynısını Başakşehir taraftarı için ise söyleyemeyeceğim maalesef. Takımları 2 senedir ligin çok önemli bir ekibi haline geldi. Yapılan iddialı transferlerle de çok dikkat çekiyor. Bir de ligin üst sıralarını zorluyor. Keşke onların taraftarı da biraz baskın ve biraz daha kalabalık olsaydı. Psikolojik olarak takımı da ateşleyebilirdi bu durum. Bunu taraftarın şampiyonluğa inanmamasına bağlıyorum.

Bence bu saatten sonra Başakşehir’in performansı düşmeye başlayacak. Geçen sene de belli bir haftadan sonra düşüşe geçerek şampiyonluğu Beşiktaş’a kaptırmışlardı. Şampiyon kim olur peki? Orasını bilemeyiz. Hak eden kazansın.