20 Bin Yetimin Elleri Semada

Tarih Şubat 09, 2018, 11:21 am
3 mins

RİDA Uluslararası Yetim Derneğinin faaliyet gösterdiği 23 ülkedeki 20 bine yakın yetim, TSK’nin Afrin’de sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerlere okudukları Fetih suresi ve dualarıyla destek oluyor.

Ülkenin dört bir yanında, Mehmetçik’in zaferle dönmesi için dua eden vatandaşların yanı sıra Türkiye’nin yardım elini uzattığı ülkelerde harekatın başarıyla sonuçlanması için Türkiye sevdalılarından da harekata destek mesajları gelmeye devam ediyor.

RİDA Uluslararası Yetim Derneğinin faaliyet gösterdiği 23 ülkedeki 20 bine yakın yetim, TSK’nin Afrin’de sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerlerin zaferle dönmesi için Fetih suresi okuyup dua ederek destek oluyor.

Hayırseverlerin desteğiyle dünyanın dört bir yanında faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarından RİDA Uluslararası Yetim Derneği, 23 ülkede 20 bine yakın yetimin eğitim ve barınma ihtiyacını karşılıyor.

23 ülkedeki 20 bin yetimin elleri semada

AA’nın haberine göre, merkezi Konya’da bulunan derneğin başkanı Tamer Kalender, Türkiye’nin zulmün, açlığın, doğal afet ve acil yardım ihtiyacının bulunduğu yerlere yardım elini uzatan ilk ülke olduğunu söyledi.

STK’lerin, devlet ve milletin, daima mazlumların yanında yer aldığına işaret eden Kalender, şu değerlendirmede bulundu:

“RİDA Derneği, 23 ülkede 20 bine yakın yetime hizmet veriyor. Mazlum, Kur’an-ı Kerim talebesi ve ihtiyaç sahipleriyle birebir irtibat halindeyiz. Halkımızın desteğiyle bu ülkelere yaptığımız yardımlarla onların güven ve sevgisini kazandık. Onlar da kilometrelerce uzaktan kendilerine karşılıksız yardım getiren bu milletin gündemini yakından takip ediyor. Dün, 15 Temmuz’da olduğu gibi bugün de Zeytin Dalı Harekatı’na destek oluyorlar.”

Kalender, yardım yapılan ülkelerdeki mazlumların Türkiye’nin gündemini yakından takip ettiğini belirterek, “Balkanlar başta olmak üzere Sudan’dan Moğolistan’a, Kenya’dan Afganistan’a 23 ülkedeki 20 bine yakın yetim, ordumuza destek için Fetih suresi okuyor. Şehitlerimize Kur’an-ı Kerim okuyarak, dua ediyor. Bu harekatla inşallah en kısa sürede hem Türkiye hem de o bölgede yaşayanlar için güvenli, istikrarlı bir barış bölgesinin oluşturulması sağlanır. Sonsuza kadar ezanların okunduğu, güven içinde yaşanılan İslam beldeleri olarak kalır.” sözlerine yer verdi.

Yorumlar

  • (not be published)