Diyanet İşleri Başkanı, Suudi Arabistan Başmüftüsü İle Buluştu

Tarih Şubat 04, 2018, 5:47 pm
3 mins

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Suudi Arabistan temasları çerçevesinde Başmüftü Abdulaziz Al Şeyh’i ziyaret ederek İslam dünyasında çıkarılmaya çalışılan mezhepçilik fitnesine karşı uyanık olunması gerektiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Suudi Arabistan temasları çerçevesinde Başmüftü Abdulaziz Al Şeyh ile bir araya geldi.

Diyanet’in haberine göre, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ve beraberindeki heyet, Suudi Arabistan Başmüftüsü Abdulaziz Al Şeyh ile başkent Riyad’daki makamında basına açık bir görüşme gerçekleştirdi.

Türkiye ve Suudi Arabistan halklarının asırlardan beri İslam’a ve Müslümanlara hizmet ettiğini söyleyen Başkan Erbaş, iki ülkenin din alimleri olarak istişare içinde olmaları ve özellikle dini eğitim konusunda iş birliği yapmaları gerektiğini belirtti.

Türk halkının, İstanbul Boğazı’nın Asya yakasına kutsal topraklar tarafında olduğu için “Harem” dediğine işaret eden Başkan Erbaş, “Bizler Mümin kardeşleriz. Bunun gereğini yerine getirmek üzere bu tür ziyaretleri sıklaştırmamız gerekiyor. İslam dünyasının çok sorunları var. Bunun çözümü için de sahih dini anlayışı yaymalıyız. Geçmişte aramıza ırkçılık üzerine fitne yaydılar şimdi ise mezhepçilik üzerine fitne yaymaya çalışıyorlar. Bu nedenle uyanık olmalıyız” dedi.

Türk vatandaşlarının kutsal topraklara ciddi bir teveccühü olduğunu vurgulayan Başkan Erbaş, “2 milyon 120 bin Türk vatandaşı Müslüman, hac ibadeti için Diyanet İşleri Başkanlığı’na başvuruda bulundu. Bunlardan kura sistemiyle ancak 80 binini gönderebiliyoruz. Türkiye’den yıllık olarak umre yapan Müslümanlar ise 500 binden fazla” diye konuştu.

Başmüftü Abdulaziz Al Şeyh ise Türk heyetinin ziyaretinden son derece memnun olduklarını dile getirerek, “İki ülke ilişkileri günden güne iyiye gidiyor. Bunun kanıtı da Türkiye’ye giden Suudi Arabistan vatandaşlarının sayısındaki artıştır” dedi.

Ziyarette Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Selim Argun ve Diyanet’in üst düzey yöneticileri de hazır bulundu.

Yorumlar

  • (not be published)